Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Támogasd velünk egy csapat rászoruló kamaszlány karácsonyát!

  • 2019. december 05.
  • Csilla

Szeretnél idén jótékonykodni, de még nem tudod, kinek? Nekünk van egy ötletünk! A Humusz csapata idén készített egy fordított adventi naptárat, amibe minden nap beleteszünk egy hasznos, örömteli tárgyat, karácsonykor pedig egyben megkapja egy budapesti állami lakásotthon az egészet.

A választott lakásotthonban 12 férőhely van, jelenleg 14-20 éves lányok élnek benne, akik mindenféle pipere dolognak, pl. hajkefének, esernyőnek nagyon örülnének. A háztartásban szükségük van többek közt törölközőkre, hajszárítóra, olvasó lámpára, porszívóra, konyhai mérlegre, de bármilyen apróságot is szívesen elfogadnak.

 

Olvasd el bemutatkozásukat, hogy jobban megismerd működésüket!

"Intézményünk alaptevékenysége a gyermekvédelmi szakellátás: otthont nyújtó ellátás és utógondozói ellátás. Kiemelt feladata a lakásotthonoknak a gyermekek oktatása mellett az egészséges életmódra nevelés, a tehetséggondozás, a szabadidő hasznos eltöltése. Szakmai kompetenciánkat elhivatott szakemberek szavatolják, csoportonként 6 szakképzett felnőtt, akiket pszichológus és fejlesztő pedagógus is támogat. 

Növendékeink olyan állami gondoskodásban élő gyermekek, akik mögött a családi háttér nem tudja biztosítani a teljes testi és szellemi egészséghez szükséges feltételeket. Ezek a gyermekek minden téren hátránnyal küzdenek a családban nevelkedő társaikhoz képest, hiszen javarészt halmozottan hátrányos közegből érkeznek.

A mi feladatunk, hogy megkönnyítsük számukra a társadalmi integrációt, maximális személyes segítséget nyújtsunk fejlődésükhöz, reszocializációjukhoz, érzelmi és pszichés megsegítésükhöz. Mindezt szeretetteljes törődéssel, színes, kreatív pedagógiai módszerekkel valósítjuk meg, mert elengedhetetlen a gyakran tanulási-, magatartási-, figyelem- és koncentrációs zavarokkal küzdő gyermekek tanítása, fejlesztése és nevelése.

A gyerekek nevelésére közvetlenül fordítható normatíva a családtámogatási ellátásból és az intézményi hozzájárulásból tevődik össze, amelyek az étkeztetésre, ruháztatásra, tisztálkodásra és egyéb dologi kiadásokra (pl. közlekedés, óvodai/iskolai kiadások, tehetséggondozás stb.) költhetők. A lakásotthonok állagát, műszaki felszerelését, bútorzatát az SZGYF biztosítja, mely ráfordítás gyakran nem elegendő a tényleges igények tekintetében. A mindennapokban használt berendezési tárgyak pótlása gyakran akadályokba ütközik. A kereskedelemben kapható termékek sok esetben csak esztétikailag elégítik ki a lakásotthonok igényeit, és nem felelnek meg a lakásotthonok kapacitásának. A mindennapos használat miatt gyorsabban elhasználódnak, más-más terhelésnek vannak kitéve ezek az eszközök, és a javíttatásuk gyakran nem gazdaságos. Az új eszközök beszerzése a szűkös költségvetés miatt néha akadályokba ütközik. A leggyakrabban a berendezési tárgyak, bútorzat, háztartási nagy- és kisgépek használódnak el.

Szívesen fogadunk olyan felajánlást, amivel javíthatnánk lakásotthonaink tárgyi feltételeit, ezeken kívül vegyi árunak, tisztálkodási szernek lenne helye, hiszen ezek úgyszintén beépülnek a gyermekek mindennapi ellátásába.  

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szép és tiszta közegben a gyerekek is jobban vigyáznak a környezetükre, valamint csökken a rombolás folyamata. Óriási segítséget jelentene, ha pártfogásukra számíthatnánk és hozzájárulnának  gyermekeink életének jobbá tételéhez."

 

Van otthon jó állapotú, már nem használt tárgyad, amit szívesen felajánlanál számukra?

Csatlakozz a gyűjtéshez Te is!

 

Adományokat a Humusz Ház nyitvatartási idejében fogadunk.