szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután januárban bejelentették, hogy takaréklángra állítják a politikai talk show-t, a műsor állandó szereplője most arról ír, hogy a Heti Hetes végleg megszűnik.

Nem lesz több Heti Hetes – legalábbis ezt írta a Facebookon a műsor állandó szereplője, Para-Kovács Imre. A hírt még nem erősítették meg, bár Para eleve hivatalosnak nevezte a döntést a közösségi oldalon.

Annyiban nem lenne előzmény nélküli a műsor megszüntetése, hogy januárban bejelentették: anyagi okokból alaposan visszavesznek a talk show-ból. A szokásos 40 adás helyett csupán 16 lesz idén, az adásokat már­cius-áprilisban, illetve október-novemberben adja le a csatorna – közölték. A műsor producere tagadta, hogy a döntésnek politikai okai lennének. Kolosi Péter, az RTL Klub vezérigazgató-helyettese nem anyagi okokkal magyarázta a műsor ritkítását, hanem azzal, hogy a műsornak meg kell újulnia.

A műsor 1999-es indulása után hallatlan népszerűségnek örvendett, később azonban megfáradt. 2012 óta az RTL II-n adják. A témáról író Emtv blog szerint nem logikus a magyarázat, hogy anyagi okok vezettek volna a Heti Hetes megszüntetéséhez, de tény, hogy az utóbbi időben a műsor színvonala már ritkán emlékeztetett a régire.

A mostanában az olimpiai népszavazásról is véleményt formáló, valamint Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas rendezőt kritizáló Deutsch Tamás EP-képviselő a Twitteren szabadversben reagált: