szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főváros legjobb bulihelyére parkolót szeretnének.

Bezárhatják a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínét – tudta meg az Urbanista blog. A Ferencvárosi Önkormányzat szocialista képviselője ugyanis azon dolgozik, hogy a Budapest Park helyén parkoló épüljön.

Pál Tibor szocialista önkormányzati képviselő már több beadványt is intézett a ferencvárosi polgármesternek, pedig a terület valójában fővárosi tulajdonban van. Ennek ellenére a Ferencvárosi Önkormányzat támogatta Pál Tibor javaslatát, Bácskai János, a Fidesz-KDNP színeiben megválasztott polgármester a jegyzőkönyvek szerint már 2015. október 15-én azt mondta a javaslat vitáján az önkormányzati ülésen, hogy

“Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne.”

A beadvány így, fideszes önkormányzati támogatással eljutott a fővároshoz is, ahol azonban tavaly még visszadobták.

A blog kérdésére a Budapest Parknál azt mondták, hogy persze, meg lehetne oldani, hogy minden évben lebetonozzák a táncteret, majd feltörjék, de a költségek miatt így már nem érné meg üzemeltetni a helyet, arról már nem is beszélve, hogy a Budapest Parkban a tanítás kezdetén, szeptember elején még nagyban dübörögnek a koncertek, ha idén a megnövekvő ingázó forgalomra hivatkozva be kéne zárni az első tanítás napi előtt, akkor az átalakítások miatt már augusztusban le kéne mondani az összes fellépést. Vagyis a Budapest leghosszabb fesztiváljaként hirdetett koncertsorozat közel két hónappal lenne rövidebb.

Pál Tibor terve amúgy azért is szokatlan, mert a környéken számos parkolóhely van.

Az, hogy akkor most lesz-e idén és jövőre Budapest Park, vagy a szervezőknek új hely után kell néznie, ahol se ideges szomszédok, se parkolóhelyet kereső autósok nincsenek, az csak a Fővárosi Önkormányzaton múlik.