szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zenekar eredetileg a Joshua Tree album harmincadik évfordulója miatt vendégeskedett Jimmy Kimmelnél, de a terrorakció miatt jelentős érzelmi töltetet kapott amikor Bonoék a közönségben megbújó kórussal közösen adtak elő élőben egy dalt.

A U2 a napokban kezdi az 1987-es Joshua Tree című lemezt újrajátszó turnéjának amerikai részét, emiatt lépett fel az együttes a Jimmy Kimmel Showban. A bszélgetés során a nosztalgikus visszaemlékezés mellett azonban Kimmel nem hagyhatta szó nélkül a megdöbbentő manchesteri tragédiát sem, amire Bono a következő szavakkal reagált:

"Ezek az emberek (a robbantók – a szerk.) utálják a zenét. Utálják a nőket. Még a kislányokat is gyűlölik. Mindent gyűlölnek, amit mi szeretünk.

Az emberi lélek legrosszabb oldalát láthattuk tegnap éjszaka Manchesterben. De a legjobb szándék is megmutatkozott, amikor emberek ajánlották fel idegeneknek a lakásukat, vagy álltak sorba vért adni. Manchester legyőzhetetlen szellemiségű hely, erről biztosíthatlak.

A zenekar ezután egy számot is előadott a Joshua Tree-ről, az I Still Haven't Found What I'm Looking For végéhez közeledve pedig a közönség is bekapcsolódott a közös éneklésbe, hogy így tisztelegjenek méltó módon az áldozatok előtt.