szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bristoli DJ/producer, Goldie egy podcast-interjúban Robertként hivatkozott Banksyre, ezzel pedig alaposan megágyazott annak a korábbi elméletnek, miszerint a szintén bristoli Robert del Naja valójában egyenlő a rejtőzködő graffiti-művésszel.

Korábban is felmerült egy alaposan megindokolt elmélet, mely szerint a Massive Attackből ismerős Robert del Naja, azaz 3D valójában Banksy. A teória alapja az volt, hogy mindig akkor bukkant fel egy újabb Banksy-alkotás, amikor a Massive Attack is kiadott valamit, vagy turnéra indult.

Leo Delauncey/MailOnline

Az elmélet most újra felerősödött, mivel a Massive Attackhoz közel álló DJ/producer, szintén bristoli Goldie egy podcast-interjúban Banksy művészetéről, annak kiárusításáról beszélt, majd egy ponton már csak annyit mondott: "persze nem akarok tiszteletlen lenni Roberttel. Szerintem zseniális művész, aki teljesen felforgatta a művészeti világot."

Hogy ez csak nyelvbotlás vagy szándékos promó volt, egyelőre nem tudni, az biztos, hogy Goldie és Robert del Naja is forgott graffiti-körökben a zenei karrierjük berobbanásával párhuzamosan. A konteóhívőknek remek alapanyag lesz ez is.

Robert del Naja a Massive Attack egyik koncertjén 2003-ban.
AFP / Alain Jocard