szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem lenne Puzsér Róbert az, aki, ha beállna a megvert Szabó Zoltán mögé. Nem, Puzsér szerint Szabó csak azt kapta, amit megérdemelt.

Szabó Zoltán magának köszönheti, hogy megverték a Kentucky Fried Chickenben, az ő etikátlan és amorális újságírói munkája köszön vissza abban az ütésben, ami kapott, írja Puzsér Róbert a Facebookon. "Ez a pofon nem a Kentucky Fried Chicken bűne. Ez a pofon, ez a mindennapos türelmetlenség és elégedetlenség, ez a proli düh, amit nap mint nap elszenvedünk, kulturális termék. Olyan kulturális termék, amit Szabó Zoltán a hazai értelmiség egyik legbefolyásosabb árulójaként személyével, ízlésével és írásaival nap mint nap hitelesít."

Szabó ugyanis "évtizedek óta lelkendezi tele a magyar webet afölött, hogy a villába zárt vagy trópusi szigetre telepített reality-szereplők miként dugják, marják, rúgják, nyalják, harapják, karmolják, szopják, terrorizálják, köpik, ütik és fenyegetik egymást".

Szabó hozzászólt Puzsér írásához: "az alapvető tényekkel legyél már tisztában! Nem én vezetem ugyanis az Index kultúra rovatát. Legalább az impresszumot nézd meg, mielőtt írsz". Az Index kultúra rovatát Libor Anita vezeti.

Egyébként is "Abból lett a konfliktus, hogy a Kentucky Fried Chicken önkéntes PR-osa nem ehette meg az általa rendelt ételt az üzletben, hanem ki kellett volna mennie vele az utcára. Ha Szabó Zoltánban csak egy cseppnyi együttérzés lett volna az egész nap olajgőzben robotoló alkalmazottak iránt, akik hat-nyolc órányi munka után próbálják elérni az utolsó villamost, akkor aligha csinál problémát abból, hogy (...) vacsoráját esetleg nem az étterem területén fogyasztja el."

Márpedig "az Index kultúra rovatát elzüllesztő, felkapaszkodott pénzes proli leszarja, hogy lejárt az alkalmazottak munkaideje, ő akkor is az étteremben akarja elfogyasztani a vacsoráját. Neki ez jár: ő szarja a kultúrát, ő szarja a trendeket, ő Mr. Index."

Ami pedig a verést illeti: "ami Szabó Zoltánnal történt, elszigetelt eset volt – maradjunk abban, hogy nem ez a jellemző".