Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám
Tetszett a cikk?

A Mozinet Filmnapok egyik október 23-ai vetítésének bevételét a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület részére ajánlották fel.

A #MeToo kampányhoz kapcsolódva a Mozinet a Megtorlás című film október 23-án, este 19.30-kor kezdődő vetítésének a teljes rá eső bevételét a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület) számára ajánlja fel. A nagyrészt egy borsodi faluban forgatott film a Puskin moziban lesz látható a 7. Mozinet Filmnapok keretében, a vetítés után közönségtalálkozót tartanak Els Vandervorst producernővel.

A NANE Egyesület célja, hogy fellépjen a nők és a gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszakkal szemben; tevékenysége egyéni, közösségi és társadalmi szinten folyik. A Megtorlás című film szorosan kapcsolódik a munkájukhoz, hiszen Martin Koolhoven filmje egy fiatal nő története, aki nem hajlandó elfogadni, hogy a férfiak uralta kegyetlen világ csupán tárgyként tekintsen rá, és a saját kezébe veszi a sorsát. Brutális, zsigerileg ható thriller, amelynek a képei sokáig kísértik a nézőt.

A Borsodban forgatott western és az "új Életrevalók" is végre elcsíphető lesz a magyar mozikban

Öt film premier előtti vetítésével, filmes társasjátékkal és művészetterápiás foglalkozással tér vissza a ősz egyik fontos hazai filmes eseménye, a Mozinet Filmnapok. Itt mutatkozik be először hazai mozikban a Leviatán rendezőjének új alkotása, vagy a Viszontlátásra odafönt, Pierre Lamaitre kultregényének látványos filmadaptációja is.