szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Voltak Európa bajnok, még 2010-ben is másodikok voltak a vb-n, tőlük indult a totális futball, csapataik sorra nyertél az európai kupákat, edzőik a világ legnagyobb klubjait irányítottak. És most...

Azon, hogy a magyar bajnoknak selejtezőt kell játszania minden Bajnokok Ligája sorozat elején (ahonnan persze rendre kiesik), már senki sem akad meg, itt tartunk, a labdarúgás világának egyik legnagyobb zuhanása ez, ha a korábbi eredményeket is nézzük.

Most azonban itt egy másik, a foci szempontjából tragikus fejlmény: a hollandok bukása. Nem jutottak ki a franciaországi Eb-re, most az oroszországi világbajnokságra sem - elég lenne ez már önmagában. Itt van viszont az újabb szégyen: bajnokuk, a Feyenoord Rotterdam utolsó lett csoportjában a Bajnokok Ligájában, és mivel a hollandok már évek óta nem tudnak valami igazán látványosat felmutatni, ezzel eldőlt: a bajnokuk a jövőben nem kerül be automatikusan a BL csoportkörébe.

Jönnek helyette a selejtezők, a végén rendszerint kemény ellenfelekkel, ezzel pedig oda juthatnak, mint mi: elképzelhető, hogy pár évig nem is lesz holland csapat a BL főtábláján.