szerző:
Tetszett a cikk?

Egyszerűen védhetetlen, amit Josh Homme tett. A zenész azóta bocsánatot kért – de a rajongók nem elégedettek az apologizálás stílusával.

A zenész, aki állított le már koncertet a nézőtéren tetten ért szexuális zaklatás, vagy erőszak miatt, egész egyszerűen fejberúgott egy, a fotósárokban dolgozó nőt, aki az estét egy Los Angeles-i kórház, a Cedars-Sinai Medical Center sürgősségi osztályán töltötte.

"Josh közeledett felém, én pedig nagyon izgatott voltam, mert sosem fotóztam még a Queens Of The Stone Age-et. Nagyon vártam már erre. Láttam, hogy közeledik, és lőttem egy képet. A következő dolog, amire emlékszem, hogy a lába hozzáér a kamerámhoz, a kamera meg a fejemhez, nagyon keményen. Egyenesen rám nézett, és teljes erőből az arcomba rúgott" – nyilatkozta Chelsea Lauren a Varietynek.

A nő Facebook-oldalán "rémes, részeg emberi lénynek" nevezte a zenészt, s hozzátette, nem indít eljárást Homme ellen. A Varietynek már azt mondta, mégis tervezi, hogy eljárást indít a zenész ellen, aki úgy rúgta meg, hogy kamerája megütötte a fejét. "Ha nem tennék semmit, megtehetné, hogy fejberúg embereket, anélkül, hogy bajba kerüljön" – nyilatkozta.

Ez történt:

Josh Homme, aki egész este során elég súlyosan viselkedett, egy ponton magát is megvágta egy késsel, a később fellépő Muse-ra meg csak annyit mondott, hogy "Fuck Muse!", később elnézést kért, azzal, hogy "elveszett" a zenélésben, és, hogy mindenféle dolgokat lerúgdosott a színpadról, s, hogy csak később jött rá, hogy ezek közül az egyik Lauren kamerája volt (meg ugye a kamera tulajdonosa). Facebook-posztjában elnézést kért a nőtől.

A poszt alatt kommentben rengeteg rajongó fejezi ki felháborodását – nem csak a történtek, hanem Homme a dolgokat elmaszatoló bocsánatkérése miatt is. Van, aki azt írja Homme-nak, hogy tegyen többet, mint egy Facebook-bocsánatkérést.


Lauren kipakolt egyébként három fotót is az Instára, amelyeken látható, ahogy Homme ránéz rúgás előtt, majd mosolyog, és egy, ami később készült, amikor a zenész már megvágta magát késsel.

Thank you everyone that has reached out with supportive messages. A small update, as I'm being flooded with questions: My neck is a sore, my eyebrow bruised and I'm a bit nauseous. The doctor released me early in the morning. Here are three images. Two of them as Josh looked at me, smiled and then kicked me. The other one is later after he cut his own face with a knife. I was in the pit in tears - and he just stared at me smiling. Assault in any form is not okay, no matter what the reasoning. Alcohol and drugs are no excuse. I was where I was allowed to be, I was not breaking any rules. I was simply trying to do my job. I hold nobody accountable for this but Josh himself. KROQ has nothing to do with this and I will always support them. The irony is someone had thrown an ice cube on to the very slick catwalk before the QOTSA set. I was afraid that one of the band members might slip and hurt themselves so, when the lights went dark, I used my arm to wipe down the runway so nobody would hurt themselves. Thank you to @variety for their immediate concern and care with this matter. As of now, nobody from QOTSA has reached out to me. #queensofthestoneage #QOTSA #JoshHomme

Chelsea Lauren (@chelsealaurenla) által megosztott bejegyzés,