szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarország legnépszerűbb rockzenekarának frontembere elérte a félszáz évet, február 19-én ünnepli 50. születésnapját. A zenekar a Facebook-oldalán meglepő fotóval köszönti:



1989. október 14-én, az Auróra előzenekaraként debütált a Tankcsapda. Akkor még Lukács szólógitáron játszott, és a dalokszövegeket írta. 1992-ben Molnár "Cseresznye" Levente csatlakozott a zenekarhoz szólógitáron, így Lukács "örökölte" a basszusgitárt. Lukács mindig hangsúlyozta, hogy nem tartja magát igazi, képzett zenésznek, inkább afféle "énekmondó", aki basszusozik, mert a bandának arra van szüksége. A Tankcsapda egyik legfontosabb védjegye és népszerűségük kulcsának Lukács egyedi dalszövegei számítanak.

A 2006-ban megjelent Mindenki vár valamit platinalemez státuszt ért el, de 2001 óta minden albumuk legalább aranylemez lett. Legutóbbi stúdióalbumuk a 2014-ben megjelent Urai vagyunk a helyzetnek című lemez. Legutóbb 2016-ben jelentkeztek egy feldolgozás lemezzel (Dolgozzátok fel!), aminek egyik korongján ők dolgozzák fel magyar zenekarok dalait, a másikon mai "kollégák" dolgoznak fel Tankcsapda-számokat.

Jelenleg a B-oldal turné állomásain kaphatjuk el őket élőben, legközelebb Zalaegerszegen, ahol kevésbé ismert számaikat adják elő. (A turné menetrendje itt.)