szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Piros Zsombor is búcsúzott az 501 ezer euró (156 millió forint) összdíjazású salakpályás esemény egyes versenyében, párosban Fucsovics Márton és Balázs Attila még érdekelt.

A szabadkártyás magyar, aki 453. a világranglistán, kedden estefelé kezdte el első fordulós meccsét az orosz Mihail Juzsnij (100.) ellen, aki 17 évvel idősebb nála. A korábban US Open-elődöntős ellenfél 6:3, 5:3-ra vezetett, amikor a mérkőzésvezető közölte, hogy a fényviszonyok már nem alkalmasak a játékra, így a találkozó szerdán fejeződik be.

A másnapi folytatás mindössze öt percig tartott, az ATP-rangsor nyolcadik helyén is megfordult Juzsnij bréklabdákat hárítva hozta az adogatását, így az Australian Open tavalyi junior bajnoka számára véget ért a viadal.

"Még sok ilyen meccsre van szükségem, hogy utolérjem a legjobbakat. Ez volt az első ATP-főtáblás mérkőzésem, és akadtak jó időszakaim, ebből próbálok erőt meríteni a folytatásra" – mondta a mérkőzés után Piros Zsombor.

Egyesben nincs már versenyben magyar teniszező, mivel kedden Fucsovics Márton és Balázs Attila is kikapott. A páros küzdelmek egyetlen hazai duója, Fucsovics és Balázs – miután hétfői mérkőzésüket elmosta az eső – 16.30 órától lép pályára, ellenfelük a francia Fabrice Martin és Purav Raja lesz.

Meglepetésre kiesett a Kopaszi-gáton a torna második kiemeltje, a bosnyák Damir Dzumhurt (32.) az olasz Marco Cecchinato verte egy óra alatt.

MTI Sport

Keserű meglepetés Fucsovicstól

Már az első fordulóban kiesett a budapesti 501 ezer euró (156 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.