szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Japán és Szenegál némileg váratlan elsőkörös győzelme után a továbbjutás volt a tét a két csapat mérkőzésén. Szenegál kezdett erősebben, és tíz perc után újra hatalmas szerencsével szereztek vezetést. De Japán nem adta meg magát, kétszer is talpra álltak. A végeredményt a becserélt Honda állította be.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, de Szenegál valamivel veszélyesebb tudott lenni, aminek a 11. percben meg is lett az eredménye. Sadio Mané ugyanis egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést az afrikaiaknak (0-1), hozzátartozik, hogy a lengyeleknek rúgott két találattal együtt ez már a harmadik mázlista góljuk volt egymás után. A vezetés után mind a két csapat fegyelmezetten játszott, majd az első hibát a szenegáliak vétették. Az afrikaiak fegyelmezettségét Inui tudta kihasználni, és pontos lövéssel megszerezte az egyenlítést érő gólt a japánoknak még a félidő előtt (1-1). Döntetlennel fordultak a felek.

További képekért kattintson!
AFP / Kirill Kudryavtsev

A második félidőben mindkét csapat helyzetekkel kezdett. Nagyobb lehetőségekhez a japánok jutottak előbb Oszako révén, aki nem tudott élni a lehetőséggel, és nem találta el a lapos beadást 3 méterre a kaputól, majd Inui lőtte telibe a kapufát később. A gólt azonban a szenegáliak tudták megszerezni, Sabaly beadása után Wagué talált a japánok hálójába. Érdekesség, hogy pont ő hibázott a japánok első góljánál.

Az előnyt nem tudták sokáig megőrizni az afrikaiak, mivel a csereként beállt Keisuke Honda egy kapushiba után egyenlíteni tudott. Habár mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek az utolsó 10-15 percben, az eredmény nem változott.

További képekért kattintson!
AFP / Jorge Martinez / Mexsport / Photosport

A döntetlen mindkét csapat számára jó kiinduló pont a csoportmeccsek zárókörére, hiszen ha nem kapnak ki a harmadik mérkőzésen sem, akkor biztos továbbjutnak. Saját kezükben van a sorsuk, és a döntetlen is elég.

JAPÁN–SZENEGÁL 2:2

  • 2018. június 24., 17 óra, Jekatyerinburg
  • Japán: Kawashima - H. Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo - Hasebe, Shibasaki - Haraguchi (Okazaki, 75.), Kagawa (Honda, 72.), Inui (Usami, 87.) - Osako
  • Szenegál: K. N'Diaye - Wagué, Koulibaly, S. Sané, Sabaly - A. N'Diaye (Kouyaté, 65.) - Badou (N. Doye, 82.), I. Gueye - Sarr, S. Mané - Niang (N. Diouf, 86.)
  • Gól: S. Mané (11.), Wagué (71.), illetve Inui (34.), Honda (78.)
  • Sárga lap: Niang, Sabaly, N'Doye, illetve Inui
  • Játékvezető: Gianluca Rocchi (Olaszország)