szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Többet hozott, mint várták.

Ahogy arról hírt adtunk, szabad préda lett Han Solo legendás sugárpisztolya. Eddig volt lehetőség megkaparintani, a hétvégén ugyanis elkelt, a remélhetőleg boldog tulajdonos pedig nem kevesebb, mint félmillió dollárt (140 millió forint) fizetett az emlékezetes fegyverért.

A Star Wars-rajongók jól ismerik a pisztolyt, amely a német Mauser C96 mintájára készült és DL-44-esként vált híressé. A fegyvert Han Solo (Harrison Ford) a Star Wars – A jedi visszatér című epizódjában használta.

A fegyverért előzetesen 300-500 ezer dollárt várt a Julien's aukciósház, a győztes licit ezt is meghaladta, 550 ezer lett – írták szombaton a Twitteren.

A kellékpisztolyt James L. Schoppe, a film díszlettervezője készítette, a forgatás után pedig neki ajándékozták sok más kellékkel együtt, amelyet 35 éven át őrzött magángyűjteményében. A forgatásra két példány készült a sugárvetőből, a másik hollétéről azonban nem tud az árverés szervezője.

Schoppe gyűjteménye további 40 darabját is árverésre bocsátotta, egy másik kellékpisztoly több mint 90 ezer dollárért, az evokok egy fejszéje 11 ezer 250 dollárért talált gazdára – közölte a Julien's.

A Star Wars-relikviák keresettek a popkultúra-rajongók körében. Luke Skywalker eredeti fénykardja tavaly 450 ezer dollárt ért egy licitálónak, R2-D2 egy példánya pedig 2,7 millió dollárért kelt el.