szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az írót fej-nyaki rákkal kezelték, sugárterápiát kapott, a legutóbbi kontrollvizsgálata eredménye azonban már negatív lett.

Ismét nyilvánosság elé állt Grecsó Krisztián író, aki most az RTL Klubnak mesélt rákbetegségéről. Az író tavaly októberben lemondta minden szereplését, mert rákot diagnosztizáltak nála, decemberben pedig súlyos betegségéről mesélt az Élet és Irodalomban megjelent interjújában.

Grecsó Krisztián most azt mesélte, fél éve egy csütörtök délelőtt változott meg az élete, amikor egyszer csak észrevett egy dudort a nyakán, és rögtön tudta, hogy nagy baj van.

Ezután HPV vírus által okozott fej-nyaki rákkal diagnosztizálták áttéttel. Kezelésként sugárterápiát kapott, ez október végén ért véget, a rehabilitációja viszont még most is zajlik.

Most a csatornának azt mondta, épp megkapta a kezelés óta az első kontrollvizsgálat eredményét, és az negatív lett, ezért nagyon boldog.

Grecsó Krisztián azt mondta, túl céltudatos volt ahhoz, hogy elgyengüljön, vagy hogy bevallja, hogy beteg, pedig erről beszélni kell, fontos, hogy a betegek ne saját magukat hibáztassák a betegségükért, és hogy az emberek tudjanak arról, hogy a HPV vírus okozta betegségek elkerülhetőek.

Azt mondta, nem akart erről beszélni a nyilvánosság előtt, mert nem akart ő lenni a "gyógyult rákbeteg", de sokat segített neki az, hogy látta Kulka Jánost interjút adni a betegsége után, ezért gondolt arra, hogy ő is megszólal a betegségéről, hátha ezzel segít majd valakinek.

Az író egyébként koncertturnét tervez Hrutka Róberttel, és nemsokára megjelenik új regénye is Vera címmel