szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az HBO-nál tudják, hogy világszerte mennyien szerették John Travolta és Olivia Newton John 1978-as musicaljét, ezért berendeltek egy egész Grease-sorozatot.

Az új sorozat a Rydell High nevű iskolában játszódik majd – ez az a suli, ahova Danny és Sandy is járt az eredeti filmben.

Az HBO Max szerint a Grease: Rydell High a musical hangulatát idézi majd ismerős karakterekkel, és persze még több új figurával. Szintén az 1950-es évekbe viszi vissza a nézőket, és persze ebben is nagyon meghatározó lesz a zene.

Sőt, kifejezetten sok új dalt írnak majd a műsorhoz, és elképzelhető, hogy átvesznek párat az eredeti filmből is, bár azt a Variety nem tartja valószínűnek, hogy ezek a legikonikusabb számok lennének.

Ez leginkább azért van, mert a vagyonkezelő cég, amely az eredeti dalok szerzőit, Jim Jacobst és Warren Caseyt képviseli, visszatartja a Summer Nights és a Grease Lightning jogait.

A sorozatot Bob Greenblatt, a WarnerMedia Entertainment elnöke jelentette be egy cannes-i eseményen, és inspirációs forrásként megemlítette a High Shcool Musicalt is.

A Grease nagyon fut idén: tavasszal egy előzményfilmet is bejelentettek, amely arról szól majd, hogyan esett szerelembe Danny Zuko és Sandy Olsson.