szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Filmgyártási támogatást szavazott meg a filmbizottság az Átjáróház és a Kék Pelikán című alkotásoknak, gyártás előkészítési támogatást kap az Utas és holdvilág, a Sömmi és a Nagykarácsony című film is.

A nemrég teljesen átalakult és Káel Csaba vezetésével felállt új Filmszakmai Döntőbizottság rögtön munkához látott, és támogatásokról döntött.

A Madarász István rendezésében készülő Átjáróház című film 480 millió, a Csáki László rendezésben, az Inkubátor Programban készülő Kék Pelikán című első magyar egész estés animációs dokumentumfilm 87 millió forint gyártási támogatásban részesült.

E mellett több várt alkotás előkészületeihez is megszavaztak némi pénzt. A Szász János rendezésében készülő, világhírű Szerb Antal mű, az Utas és holdvilág filmfeldolgozásnak 7,5 millió forintot, a Pálfi György rendezésben készülő Sömmi-nek, mely Cserna-Szabó András betyárregényének feldolgozása lesz, 36 millió forintot és a Tiszeker Dániel rendezésében készülő Nagykarácsony című romantikus vígjátéknak 9 millió forint gyártás előkészítési támogatást szavazott meg első döntésével a bizottság.

Nem kapott most pénzt gyártáselőkészítésre a korábban már kétmillióval támogatott Sopsits Árpád-film, a 42 karcsapás (Mint hal a vízben), és a Plusz másfél fok Celsius című film sem. Ugyanakkor 15 millióból készítheti a Nagy Magyar Filmtesztet diákoknak a DUE Médiahálózat (korábbi nevén Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete).

Forgatókönyv-fejlesztésre ezúttal nem osztottak pénzt.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: