szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megromlott a viszonya a tulajdonossal, akit kiküldött az öltözőből.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, október elején közös megegyezéssel szerződést bontott a labdarúgó-élvonalban a hatodik helyen álló Kisvárda csapata a nyáron érkezett Miriuta László vezetőedzővel. Az egyesület közleménye szerint azért távozott a tréner, mert nem egyeztek meg a futballról alkotott elképzelései a klubvezetésével. Az elválással azt szerették volna megelőzni, hogy "a felek között kialakult korrekt viszonyt a későbbiekben valami megfertőzze".

A közleményből mindenki számára világossá válhatott, hogy megromlott a szakember és a klub vezetése közötti kapcsolat. Miriuta a román Digisportnak most elárulta, miért veszett össze Révész Attila sportigazgatóval (akire tulajdonosként hivatkozott).

"Az Újpest elleni bajnoki meccs szünetében éppen eligazítottam Gicu Grozavot, amikor észrevettem, hogy valaki ordibál az öltözőben. A klub tulajdonosa volt az, az egyik játékossal vitatkozott. Beléptem, és megkérdeztem tőle, hogy miért van itt, pénzt hozott-e a játékosoknak, aztán

megkértem, hogy hagyja el az öltözőt, mert rajtam, a stábon és a játékosokon kívül ott senkinek sincs keresnivalója. Azt válaszolta, rendben. Azóta csak e-mailen kommunikáltunk.

Az utolsó meccsen biztonsági őrt állíttattam az öltöző ajtaja elé, és azt mondtam neki, hogy még az anyámat sem engedheti be. A tulajdonos másnap felhívott, és közölte, hogy nem folytatjuk a közös munkát."

Péntek reggel Révész Attila a magyar DIGI Sporton reagált Miriuta állításaira. Szerinte egy szó sem igaz abból, amit a tréner elmondott. "Nem is értem, hogy Laci miért mond ilyet. Megbeszéltük az elválás feltételeit, ami lehetett volna más is. De ha ő ezt így gondolja, akkor örülök neki, hogy ő ilyen egyszerűen kezeli ezt a helyzetet."

Révész azt elismerte, hogy az Újpest elleni meccs szünetében bement az öltözőbe, de azt állítja, nem kiabált, csak Gosztonyi sérüléséről érdeklődött. "Olvasom, hogy épp Grozavnak taktikai utasításokat adott – ez kicsit meglepő volt számomra, mert nemcsak Grozavnak, a többieknek sem tartott soha taktikai utasítást, szinte nem is járt be az öltözőbe" – magyarázta a sportigazgató, aki szerint mindig fejetlenség volt ott, "úgy telefonáltak a játékosok, mintha kártyapartin lennének".

Révész szerint a "butaságokkal", amiket Miriuta elmondott, csak magáról állított ki szegénységi bizonyítványt. "Én tartom magam ahhoz a megállapodáshoz, amivel elváltunk, mert azért ez nem így indult. Zárójelben teszem hozzá, hogy

az igazi okokat nem fogom elmondani. Sokkal súlyosabb, sokkal etikátlanabb és a klubunk számára nagy kárt okozó cselekedetet tett, amit nem tudtunk tolerálni.

A szerződésében egyértelműen benne volt, és ennek alapján a felmondása teljesen indokolt volt, sőt, sokkal súlyosabb attól, mint hogy felmondjunk" – folytatta Révész, hozzátéve: ő nem teregeti ki a szennyest, a nyilatkozatot is csupán azért engedte meg magának, mert Miriuta is egy olyan utat választott, amely nem volt indokolt.

(via 24.hu, DIGI Sport)