szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár el is veszítheti sikerei kovácsát a magyar válogatott.

Meggondolatlan posztjával hatalmas kárt okozhatott az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Burján Csaba. Ahogy megírtuk, a sportoló a sanghaji repülőtéri várakozás közben az Instagram-oldalára írt ki egy Kínára, a kínaiakra nézve sértő üzenetet, amivel nagyon megbántotta a válogatott kínai vezetőedzőjét, Csang Csing Linát. A tréner be is nyújtotta a lemondását a szövetségnek, az elnökség azonban nem fogadta el, tárgyalást kezdeményeztek a szakemberrel.

Hatalmas botrány lett abból, hogy a magyar olimpiai bajnok Kínát szidta

Burján Csaba az Instagramra posztolt egy képet, amin a F*ckin China felirat volt olvasható. Sanghajban már jégre sem léphet, a szövetség pedig fegyelmi eljárást kezdeményezett.

Burján is elnézést kért azóta, a válogatott csapatvezetője, Bánhidi Ákos mégis hazaküldte a sanghaji világkupaversenyről, a szövetség pedig fegyelmi eljárást indított ellene.

Bánhidi a Borsnak csütörtökön azt mondta, a vezetőedző még mindig nagyon maga alatt van.

„Nem szabad elmenni a történtek mellett, de most az a legfontosabb, hogy a magyar válogatott helyszínen maradt versenyzőit megóvják a fejleményektől” – magyarázta a lapnak a csapatvezető. Hozzátette azt is, hogy Lina „szerencsére már egyre kevesebbet sírdogál”, de az még kérdéses, hogy milyen munkát végez a csapat mellett.

Óránként változik a helyzet”

– jegyezte meg Bánhidi.

(Képünkön Csang Csing Lina és Bánhidi Ákos)