Látványos növekedés elé néz az Apple Pay

HusztiD 2017.08.23. 09:55 Apple Pay, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 524

apple-pay-square

A Juniper Research csapata szerint az Apple Pay 2022 végéig jelentős növekedést fog elérni. Az Amerikai Egyesül Államokban az almások fizetési szolgáltatása jelenleg 2 százalékos indexet mutat, de 5 év múlva ezek az arányok 34 százalékra kúszhatnak fel. Ergo minden harmadik tranzakció az almások rendszerén folyhat le.

Mégis miben rejlik az Apple titka, amiért ennyire népszerűek lehetnek a szakemberek szerint? Elviekben két ok van, ami segíteni fogja őket. Az egyik, hogy a piacon jelenleg a Visa és MasterCard elfogadóhelyek uralkodnak, de ez belátható időn belül megszűnik, ugyanis a terminálok 2020-tól ezen felül az úgynevezett szerződés nélküli alternatívákat egyaránt elfogadják.

A másik dolog pedig az emberek frusztrációja. Mióta megjelentek az úgynevezett PayPass képes bankkártyák, azóta használják egyre nagyobb előszeretettel. Ezzel párhuzamosan viszont sokakat idegesít a hagyományos használat, amikor egy terminálba be kell helyezni a kártyát, főleg, hogy még PIN kódot is be kell írni.

Ha helyesek a szakemberek számításai, akkor ez a két faktor lesz, ami előrébb viszi az Apple Pay-t. Ezzel együtt mi reméljük, hogy nálunk Magyarországon szintén jól alakulnak a dolgok, s hamarosan nálunk is megjelenik az Apple Pay, ami által egyszerűen fizethetünk az elfogadóhelyeken.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Jovi - 2017.08.23. 11:13

    Magyarországon most is fizethetünk elfogadó helyeken……. :D

    • Németh Krisztián - 2017.09.25. 13:31

      Kedves Jovi!

      Megírnád privátban, hogy a boon app-et használod te is Apple Pay-hez? UK-s vagy Ireland-es Apple ID-val?

      Üdv,

      Krisszancs

  2. Bronz - 2017.08.24. 22:57

    Én az USA-ban használtam. Kártyát valóban nem kell elővenni, da a pin kódot azért kéri. Igy már nem sokkal kényelmesebb, mint a kártyás fizetés.

Szólj hozzá Te is!