Továbbra is 2020-tól tervezi bevezetni az 5G-t az Apple

HusztiD 2019.04.18. 15:55 iPhone, Pletykák 0 db 78

iphonexsrearcamera

Pont a napokban volt egy elemzői latolgatás arról, hogy az Apple valószínűleg csak a 2021 folyamán megjelenő telefonjaiban vezeti be az 5G-t. Ezúttal viszont a Fast Company számolt be, hogy az almások igazából 2020-ra terveznek. Az Intel az XMM 8160 5G modemeire pályázna a kaliforniai vállalat, melyet 2019 őszére kívánnak piacra dobni. Problémát csupán az jelenti, hogy már most késésben vannak, így nem tudni, hogy készen lesznek-e vele a kitűzött határidőre.

Az Apple ugyanakkor mindenféleképp szeretné, ha a 2020-as iPhone modelljeik megkapnák az 5G modemet, így lehet, hogy új alternatívákat keresnek. Felmerül a másik óriás, a Qualcomm neve, de egyelőre képlékeny, hogy összejönne-e a biznisz, ugyanis az utóbbi hónapokban eléggé egymásnak esett a két fél. Bár végszükséglet esetén semmi sem elképzelhetetlen, így az is lehet, hogy végül a Qualcomm modemeivel lesznek felvértezve a jövő évi készülékek, ugyanis a gyártó egyik vezetője pont a napokban szólta el magát, hogy a pereskedések ellenére ők tárt karokkal várják az Apple berendeléseit.

Kérdés igazából itt az, hogy mennyire lesz makacs az Apple? Mindenféleképpen az Intel modemeit akarják? Ha igen, akkor lehet egy évet fog csúszni az 5G elterjedése az Apple részéről, azonban ha képesek alkudozni, akkor már jövőre érkezhetnek az első ténylegesen 5G képes iPhone modellek. Maradjunk türelemmel, hisz 2020 ősze még messze van, bár addig biztosan sok pletykát fogunk még olvasni a témával kapcsolatosan.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!