Nyolc lakás égett ki a Péterfy Sándor utcai tűzben

2017.06.28. 11:17 Módosítva: 2017.06.28. 17:51

Nyolc lakás vált használhatatlanná abban a tűzben, amely a VII. kerületi Péterfy Sándor utca és Hernád utca kereszteződésében álló társasház negyedik emeleti lakásában tört ki szerdán, közölte a katasztrófavédelem és az erzsébetvárosi önkormányzat az MTI-vel.

A Péterfy Sándor utca és a Hernád utca kereszteződésében lévő ötszintes házban teljes terjedelmében kiégett egy 100 négyzetméteres lakás.  A lakásból átterjedt a tűz a tetőtérbe is, amely 400 négyzetméteren károsodott. A lehulló épületdarabok az utcán álló autókra zuhantak. A lángok megfékezésében 44 tűzoltó vett részt tizenöt járművel, mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.  

A tűzoltók húsz embert kísértek ki az épületből. Két felnőtt és két gyermek sérült meg a tűzben, őket füstmérgezés gyanújával kórházba vitték. 

A Péterfy Sándor utca 40. szám alatti épületben keletkezett a tűz miatt nyolc lakás vált lakhatatlanná: négy a harmadik emeleten és négy a negyedik emeleten.

Lakástűz

Az önkormányzat a lakóknak felajánlotta, hogy ideiglenes elszállásolja őket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Csengery utcai diákotthonában.

Ketten éltek a lehetőséggel, további 14 ember saját maga oldotta meg elhelyezését.