7 év börtönt kaphat egy részeg éjszakáért

2017.08.22. 09:27

Egy 38 éves férfi tavaly tavasszal nagyon berúgott egy Győr közeli településen. A kocsma 22 órás zárását követően mindenképpen haza akart jutni, ezért becsöngetett egy ismerőséhez, hogy adjon neki kölcsön egy biciklit. Miután nem kapott, elkezdte rugdosni a kaput, majd elment.

Néhány utcával arrébb bement egy udvarra, ahol elindított egy furgont, de mivel jogosítványa nem volt, 50 méterrel arrébb egy villanyoszlopnak hajtott, amitől a furgon totálkárosra tört. A részeg férfi kimászott az ablakon és elszaladt.

A baleset azonban nem vette el a kedvét, néhány házzal messzebb ismét bemászott egy udvarra, ahonnan ellopott egy 25 ezer forintos biciklit. 

Az ügyészségi közlemény sajnos arról nem számol be, hogy a férfi a bringával haza tudott-e tekerni. Csak annyi derül ki, hogy legalább túlélte a kalandos éjszakát, mivel vádat emeltek ellene: jármű önkényes elvételének bűntettével és lopás vétségével vádolják.

Mivel azonban többszörös és különös visszaesőnek számít, közel 7 év börtönt is kaphat - vagyis már nem egyszer került bíróság elé részegen elkövetett bűnök miatt.