Kirúgták a kollégánkat megverő biztonsági őrt

2017.10.16. 19:25 Módosítva: 2017.10.17. 01:24

Kirúgták az Index újságíróját vasárnap este megverő biztonsági őrt, és a KFC felülvizsgálja a biztonsági szolgálattal való együttműködést – írja a gyorsétterem regionális igazgatója, Fukcius Tamás a sajtónak kiküldött közleményben.

Nagyon sajnáljuk a vasárnap este, a Király utcai éttermünkben történt eseményeket. Teljes mértékben vállaljuk a felelősséget a történtekért

– olvasható a cégvezető állásfoglalásában, amely szerint a történtek „teljes mértékben ellentétesek” a cég értékeivel, sőt az általános emberi értékekkel, az udvariasság és a vendéglátás alapelveivel”. Az esetet még vizsgálják, de az már biztos, hogy

  • egyeztettek a biztonsági szolgálattal, és az alvállalkozó kirúgta az erőszakos biztonsági őrt;
  • felülvizsgálják az alvállalkozó céggel az együttműködést;
  • az étterem műszakvezetőjét az eset kivizsgálásáig felfüggesztették;
  • és a dolgozóknak „újraoktatják a vendégek kezelésével kapcsolatos alapelveket”, és panaszkezelési tréninget is indítanak.

Emellett Fukcius azt írja, hogy „vendégünk nyilvános kérésének megfelelően örömmel támogatunk egy magyar karitatív szervezetet, alapítványt”. Szabó Zoltán kollégánk nyilvános Facebook-posztban kérte meg a céget, hogy kárpótlásul adományozzanak félmillió forintot egy elesettekkel foglalkozó egyesületnek.

A közlemény bocsánatkéréssel zárul, valamint azzal, hogy ez egy „elszigetelt eset”, és nem összeegyeztethető azzal, ahogy a KFC általában fogadja a vendégeit.

Ahogy megírtuk, vasárnap este a budapesti Király utcában található KFC gyorsétterem biztonsági őre megverte Szabó Zoltánt, az Index újságíróját, akinek a száját több öltéssel kellett összevarrni.