Szerdán újra lehet nemzetbiztonsági ülés

2018.02.19. 12:24 Módosítva: 2018.02.19. 12:38
Molnár Zsolt szerint a teljes magyar közéletet érdeklő kérdések, például az Elios-ügy miatt jövő szerdára ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát.

Molnár Zsolt hétfői sajtótájékoztatóján az elmúlt időszak meghiúsult bizottsági üléseire hivatkozva az MTI tudósítása szerint azt mondta:

nem adom fel addig, amíg "engem életben és egy darabban látnak", hogy a nemzetbiztonsági bizottság termébe bemenjenek a Fidesz-KDNP politikusai, akár Magyarország miniszterelnöke, és elmondják, mit kell tudni a teljes magyar közéletet feszítő kérdésekről.

Hozzátette: Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében sem volt szó arról, mit kell gondolni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről, az Elios-ügyről, vagy hogy a nemzetbiztonsági kabinetnek tagja lett a miniszterelnök kabinetfőnöke, "aki véletlenül Magyarország propagandaminisztere egy személyben".

A szocialista képviselő azt mondta, ha mégsem sikerülne megtartani az ülést - például mert Németh Szilárd kivonul vagy nem megy el - , akkor írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, hogy

miért lett tagja a nemzetbiztonsági kabinetnek a propagandaminiszter.

Miért érdekes az új ülés?

Először január 25-én vonult ki a nemzetbiztonsági bizottság reggeli üléséről Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke, mondván, nem fog olyan ülésen részt venni, amin jelen van Szél Bernadett, aki „a Soros-hálózat része". Németh Szilárd után elhagyta az ülést Csizi Péter, Lezsák Sándor és Móring József KDNP-s képviselő is, így a kormánypárti képviselők távozása után a bizottság határozatképtelenné vált.

Február 8-án pedig a Fidesz közleményt adott ki, hogy képviselői el sem mennek a bizottság ülésére. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.