Magyar tollaslabdázó kapta a spanyol fair play díjat

2018.02.19. 17:48 Módosítva: 2018.02.19. 18:16

A tollaslabdázó Sárosi Laura vehette át hétfőn a legsportszerűbb cselekedetért járó Zsófia királyné-díjat a spanyol Év sportolója díjátadón pénteken  – írja az MTI.

A magyar sportoló azzal érdemelte ki a díjat, hogy 2016 áprilisában a La-Roche-Sur-Yon-i Európa bajnokság egyik mérkőzésén 1-0–s vezetésnél odaadta ellenfelének a tartalék cipőjét, aki így a biztos vereség helyett folytatni tudta a mérkőzést, végül pedig le is győzte Sárosit, aki ezzel lecsúszott az olimpiai kvótáról.

Sárosi a cselekedetéért már megkapta a MOB fair play-díját, később pedig a Nemzetközi Fair Play Bizottság elismerését is odaítélték neki. A németek már a mérkőzés után közölték, hogy mindent megtesznek majd azért, hogy a sportoló mégis ott lehessen az olimpián, végül azonban erre nem is volt szükség, alanyi jogon jutott ki Rióba. Sárosi egyébként a kijutás után nem sokkal elmondta, ha csak azért kap kvótát, mert odaadta a cipőjét ellenfelének, akkor elgondolkodott volna a részvételen, így azonban senki nem mondhatta, hogy nincs ott a helye az olimpián.

Ezt az elismerést idáig spanyolok kapták meg, és idén is én voltam az egyetlen nem spanyol díjazott a 13 kategóriában.

– mondta Sárosi, hozzátéve, hogy hatalmas élmény volt átvenni a díjat, és találkozni a királyi családdal. A díjat I. János Károly volt spanyol király felesége, Zsófia királyné adta át a madridi királyi palotában, de egyébként az egész királyi család ott volt, így VI. Fülöp király és felesége is.

D MTI20180219001