Heti Válasz: Gulyás Gergely lehet a kancelláriaminiszter

2018.04.25. 12:26

Gulyás Gergely vezetheti az újraszabott kancelláriát Lázár János után – írja a Heti Válasz. A csütörtökön megjelenő számukban írnak a kormányalakítás lehetséges verzióiról. 

A Heti Válasz szerint a Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter hétfőn bejelentett távozása az alakuló új kormány két fontos jellemzőjére utal: a személyi változásokra és az elkövetkező időszak politikai irányára. A miniszterelnök a nyilvánosságban arról beszélt, elsősorban a demográfia áll majd az új kabinet fókuszában, de ezek mellé beférnek az európai ügyek is.

"A következő egy-másfél év az EU szempontjából kulcsfontosságú időszak lesz, s Magyarország jövőjét is meghatározza. Zajlik ugyanis a 2021-től induló hétéves költségvetési ciklus vitája, amelyben gigászi összegek forognak kockán" - írják.  Ezért a következő kormány legfontosabb tagjai közé tartozik majd a külügyminiszter és az európai ügyekért is felelős kancelláriaminiszter. A két stratégiai (a külügyminiszteri, illetve az európai témák mellett a közigazgatásra összpontosító kancelláriaminiszteri) tárca kapcsán kormánypárti körökben a legtöbbet Szijjártó Péter és Gulyás Gergely neve forog a Heti Válasz szerint.