Letartóztatták az összes rendőrt egy mexikói városban

2018.06.25. 11:01 Módosítva: 2018.06.25. 11:01

Múlt héten írtunk arról, hogy a mexikói választási kampányban már 120 politikust öltek meg, ezzel a mostani az egyik legvéresebb kampány. A választást július 1-jén tartják meg, várhatóan mintegy 89 millióan fognak a szavazóurnákhoz járulni. A BBC most arról ír, hogy egy mexikói város összes rendőrét őrizetbe vették az egyik politikus halála miatt.

A nagyjából 22 ezer lakosú Ocampo városban az egyik polgármesterjelöltet, a 64 éves Fernando Ángeles Juárez gyilkolták meg. Ezután nem sokkal a szövetségi hatóságok a városi rendőrségnél dolgozó, Oscar González Garcíát gyanúsították meg. A férfit azonban nem tudták szombaton őrizetbe venni, mivel

a helyi rendőrség megállította őket, hogy ezzel védjék a kollégájukat.

Akkor végül letartóztatás nélkül hazakullogtak a szövetségiek, de másnap este erősítéssel tértek vissza, és letartóztatták az összes helyi rendőrt. A meggyilkolt politikus a BBC ismertetője szerint egy politikai tapasztalattal nem rendelkező üzletember volt, aki a mindenhol jelen lévő korrupciót és szegénységet elégelte meg, ezért akarta átvenni a település vezetését. Függetlenként indult a választáson, de a kampányban később belépett az egyik legnagyobb balközép pártba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport