Rihanna szolidaritásból mondott nemet a Super Bowlra

2018.10.19. 10:10

A profi amerikaifutball-liga, mármint az amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) legnagyobb eseménye évről évre a Super Bowl, a liga nagydöntője, az AFC és NFC főcsoportok győzteseinek mindent eldöntő összecsapása, az év hagyományosan legnézettebb tévés eseménye (mármint arrafrelé). A 100 millió nézőt a tévé elé leültető meccs ennek megfelelően nem csupán egy sima sportesemény, hanem egy gigaprodukció, felvezetéssel, lecsengetéssel, stadion felett kunsztokat bemutató repülőkkel meg a szünetben fellépő világsztárokkal.

Az átlagosan 3 óra 44 perces műsorfolyamban (tényleg csak a vicc kedvéért, de a TV2-n a Ninja Warrior Hungary hetente 3,5 órában jelentkezik, és X-Faktor-döntőt sem szoktunk megúszni 3 óra alatt) szerepelni egyrészt megtiszteltetés, másrészt jelzi az illető státuszát a szórakoztatóipari szakmunkásligát tekintve, harmadrészt meg, baszki, csak 100 millió gyanútlan nézőre lehet rászabadítani a művészetünket, ugye.

Na, ebből nem kér Rihanna.

A februári döntőben ugyanis eredetileg ő lépett volna fel, és nem Adam Levine Maroon 5 nevű zenekara, de a barbadosi énekesnő, aki a Sziget fennállásának egyik legminősíthetetlenebb hankiját tolta le pár éve, azt üzente az NFL-nek, hogy kösz, de nem kösz, mert nem ért egyet a liga álláspontjával, amit a himnusz alatt letérdelő játékosok kapcsán megfogalmazott.

Ebben a cikkben minden benne van erről a botrányról, most csak dióhéjban: 2016 augusztusában a San Francisco 49ers irányítója, Colin Kaepernick a csapata előszezonban játszott meccsei alatt nem állt fel a kezdőrúgás előtt hagyományosan eljátszott himnuszhoz, mert így tiltakozott a fekete amerikaiakat ért, sorozatos, rasszista motivációjú rendőri brutalitás ellen, mely nem egy halálos áldozatot követelt. Szeptember 1-jén, az utolsó előszezonbeli meccsen már nem ült a padon, hanem féltérdre ereszkedve hallgatta a himnuszt. A példáját többen követték, és kitört a botrány, ami Kaepernicket munkanélkülivé tette, hiszen 2017 óta egy csapat sem alkalmazza, de persze NEM EMIATT. Mostanában a Nike arca.

Rihanna szerint mindenkinek joga van eldönteni, mit tesz vagy mit nem a himnusz alatt, és ha az NFL ezt nem így gondolja, akkor keressenek más udvari kobzost.

Na, így lett Adam Levine a szegény ember Rihannája.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?