Orbán az új pesti srác

DSC 5453 (1)
2018.10.23. 17:30

Nem volt nehéz kitalálni, hogy az állami ünnepség főszónokaként Orbán Viktor miként fog párhuzamot vonni az 1956-os forradalom és saját 2018-as, Brüsszel-ellenes szabadságharca között. A Terror Házánál, fél évvel a májusi EP-választás előtt a miniszterelnök pontosan hozta a nagyívű történelmi párhuzam összes megjósolható szövegpanelét és fordulatát.

Orbán először kijelölte 56 helyét a magyar történelemben. A dakota közmondásokat felváltó tudományos bölcsességek sorában most egy (szerinte nehezen érhető) matematikai "érdekességet" használt: hogy két negatív szám szorzata mindig pozitív. Mint mondta, ugyanígy a magyar történelem is tele van elbukott forradalmakkal és szabadságharcokkal, a magyarság mégis megmaradt és szabad. Orbán ezt igazi misztériumnak nevezte.

Ezután '56-ot példaképnek állította: azt emelte ki, hogy szabadságuk kivívása érdekében a magyarok képesek voltak a vitáikat félretéve összefogni. A kádárizmus évtizedei alatt a hősiesség és a bátorság 56-os példamutatása miatt tudtak a magyarok büszkék maradni a hazájukra.

Majd következett a beszéd hosszabb, érdemi része: hogy miként felel meg az 56-os forradalomnak és szabadságharcnak Orbán saját, Brüsszel elleni háborúja.

Felidézte, hogy a rendszerváltáskor úgy érezhettük, elfoglalhatjuk méltó a helyünket Európában, és 2004-ben Magyarország a szabadság és a nemzeti önrendelkezés kiteljesedésében bízva lépett be az Európai Unióba.

Itt visszanézheti Orbán Viktor vágatlan ünnepi beszédét

Csakhogy az Unió a bukás felé sodródik, mert bürokrata brüsszeli vezetői a tagállamok nemzeti érdekei helyett a globális kormányzás és a profitéhes spekulánsok szempontjait képviselik. Ehhez pedig a migránsok beengedését, valamint a politikai korrektség nyelvezetét használják fegyverként.

A jogállamra, az emberi jogokra a bürokraták csak addig hivatkoznak, amíg az érdekükben áll. Mert már sokasodnak a katonakorú, idegen férfiak, akik uralmuk alá hajtják a kontinenst, belőlünk pedig alattvalót faragnak, kisebbségbe szorítva az őslakosokat. Így valósul meg "Soros György paradicsoma", a szabad nemzetek szövetsége helyébe lépő európai birodalom.

Röviden összefoglalva tehát Orbán szerint nagyjából arról van szó, hogy miként a kommunisták a szovjet hadsereg fegyvereivel a magyarokra kényszerítették az uralmukat, most Soros György helytartóiként a brüsszeli bürokraták kényszerítenék Magyarországra uruk globalista, profitorientált uralmát.

E törekvés katonái a migránsok milliói, akik fellazítanák és lerombolnák Európa keresztény alapjait.  Brüsszel feltartóztathatta volna őket, ahogy Magyarország is megtette, de nem tette, mert nem is akarta. Az inváziónak pedig a jogállamra és az emberi jogokra való manipulatív hivatkozással, és a politikailag korrektség álságosságával ágyaznak meg.

Velük szemben áll a pesti srácok örököseként Orbán Viktor, és bizony a májusi választás tétje sem kisebb, mint az európai nemzetek, köztük a magyarság megmaradása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?