A fél világ lehidalt a hibátlan talajgyakorlattól

2019.01.14. 18:37

Erős hétvégéjük volt az amerikai tornászoknak, egyrészt Shannon Hortman-Evansnek sikerült maradandót alkotnia egy utahi egyetemi versenyen a Super Mariót idéző 9,9-es gyakorlatával, másrészt Katelyn Ohashi egy tökéletes, 10.0-s talajgyakorlattal tett szert azonnali hírnévre.

Ohashi, aki egykor az olimpiai szereplésről álmodott, és az azért való küzdelembe szó szerint beleroppant, magával ragadó örömmel mutatta be a végül hibátlannak talált, 10.0 pontot kapó gyakorlatot, amit egyeteme, a UCLA simán csak úgy osztott meg, hogy ezért még a 10 pont is kevés. A videót azóta csak a UCLA Twitterén több mint 19 millióan láttak, ehhez sok millió jön még hozzá YouTube-on, illetve másodközlésekből, ami tornagyakorlatoknál azért elég ritka.

A gyakorlat talán legerősebb része a zárás volt, aminél Ohashi három szaltó után tökéletes spárgával landolt.

A 21 éves tornász, aki tavaly megosztva lett egyetemi bajnok, korábban gerinctörés és vállszakadás miatt hagyta ott az amerikai válogatottat, a UCLA-hez már csak a sport élvezete miatt csatlakozott, ami láthatóan jót is tett neki. 2018 áprilisában egyébként csapatbajnoki címet szereztek az országos bajnokságban, Osashi a versenyre indulás előtt egy nappal súlyos autóbalesetet szenvedett, ami miatt teljesen átértékelte saját szereplését, és a bajnoki cím a vártnál is sokkal többet jelentett neki.

A UCLA végül meg is nyerte az összesített versenyt az Under Armour egyetemi találkozón.