A Fidesz leszavazta Bálint gazda díszpolgárságát

2019.02.14. 15:46

"A tegnapi képviselő-testületi ülésen újra bebizonyosodott, hogy első a pártfegyelem, második a józan ész. Vagy harmadik, sokadik, a lényeg az, hogy a rektális izmok jól működjenek", írja a XVI. kerület LMP-s képviselője, Mizsei László a Facebookon, amit a 24.hu vett észre.

Mizsei amiatt borult ki, hogy "többszöri jelölés után a testület fideszes többsége ismét elkaszálta Bálint György kertészmérnök díszpolgárságát, ahogy eddig is, egységesen, tömbben szavazva".

Mizsei hozzáteszi, hogy "Bálint gazda idén 100 éves. Megért már egy-s mást, ezt is túl fogja élni, de rá mindig fognak emlékezni a kerületben, míg ezek a percemberek emlékét elfújja a szél, kicsinyességükkel, pitiánerségükkel, képmutató viselkedésükkel együtt. Tőlük függetlenül nekem Bálint gazda az év XVI kerületi díszpolgára!"

Bónusz: a poszt alatt egy helyi fideszes, Vincze Ágnes azt kommentelte a nyilvános poszt alá, hogy "Laci szerintem nagyon gyorsan vegyél vissza a lendületből és vegyél vissza a sértegetésből. Ez ilyen ballib sajátosság, hogy ha valami nem a kedved szerint alakul akkor egyből sértegetsz másokat. Ősszel nyerj többséggel az LMPvel választást és akkor majd az lesz a díszpolgár akit csak szeretnél."

Bár ezt Mizsei nem említi, alighanem az lehet a Fidesz baja, hogy - a Wikipédiát idézzük - Bálint György 1994. június 1-jén belépett a Szabad Demokraták Szövetségébe; tagja lett az országos tanácsnak. 1994–1998 között országgyűlési képviselő volt. 2009-ben kilépett az SZDSZ-ből, alapító tagként részt vett a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) megalapításában.

Frissítés: a fideszes képviselőnő, Vincze Ágnes közben kommentháborúba keveredett a többiekkel, olyan beírásokkal, mint

Soha nem szavazok ballib múltú emberre. Értsd MSZMP MSZP SZDSZ.

illetve, hogy

Ha pitiség, ha nem, én sem szdszes múlttal, sem szocialista múlttal nem támogatok senkit díszpolgárnak. Ez van. Lehet kiakadni meg személyeskedni ebben a döntésemben az sem hatna meg ha 110 éves lenne Bálint György. Egyébként a ballib pártok nagyvonalúságátol mentsen meg mindenkit a jó isten. Remélem, ezzel lezárhatjuk ezt a témát.