Nem lesz kész az F1-teszt rajtjára a Williams

2019.02.17. 09:28

A múlt heti fejleményekből már sejteni lehetett, hogy komoly csúszásban van a Williams a 2019-es F1-autó összerakásával, hiszen hétfőn csak egy 2018-as kocsin mutatták be az idei festést (egyedül az első szárny kialakítása volt 2019-es rajta a minta mellett), majd hét közben lefújták a vasárnapra tervezett forgatási napot, pénteken pedig számítógépes képeken leplezték le az FW42-t.

Vasárnapra aztán kiderült, amitől a leginkább tartottak: nem tudják időben összeszerelni az autót, így lemaradnak a hétfőn kezdődő kollektív teszt rajtjáról Barcelonában, és csak később csatlakoznak a többiekhez, nagy valószínűséggel kedden.

Ez dupla visszaesés 2018 legrosszabb csapatának, hiszen így még egy nagyon fontos tesztnapot buknak, amivel további hátrányba kerülnek a többiekkel szemben.

„Sajnálatos módon keddre kell halasztanunk az előszezoni teszt kezdetét Barcelonában. Hihetetlenül sűrű telünk van Grove-ban, hogy előkészítsük az FW42-t az idényre, de mindenki legnagyobb erőfeszítése ellenére még egy kis idő kell, hogy pályára tudjuk gurítani” – állt a helyettes csapatfőnök Claire Williams közleményében.