Ellopták a postás kerékpárját, de a postásnak szerencséje volt

2019.08.20. 13:08

Két oroszlányi férfi, a 20 éves H. Richárd és a 22 éves K. Sándor csütörtök délelőtt Oroszlányon, a Népekbarátsága úton egy lépcsőháznak támasztott kerékpárra lett figyelmes. A járművet a postás használta, aki az egyik lépcsőházban tartózkodott.

Innentől a Police.hu közleményéből követhetjük a történéseket. "A 20 éves H. Richárd a kerékpárra ült és elhajtott vele, társa K. Sándor gyalog követte őt. A postai táskát leszerelték, és a benne lévő küldeményekkel együtt K. Sándor által használt tárolóba elhelyezték. A kerékpárt Oroszlány hétvégi házas övezetében eladták. A 22 éves K. Sándor az érte kapott pénzt később elköltötte."

Csakhogy.

A postás augusztus 19-én, hétfőn délután, a tőle ellopott járművet meglátta egy telken, ezért rögtön értesítette a rendőröket. A járőrök a helyszín közelében elfogták a két tettest, az ellopott biciklit pedig lefoglaltak.

Még a leszerelt postai táskát is sikerült megtalálni a benne lévő postai küldeményekkel együtt. A két tettest gyanúsítottként kihallgatták, ellenünk lopás vétség miatt indult büntetőeljárás.