Késő esti sávba kerül a Barátok közt az RTL-en

2019.08.21. 08:58

Ősztől új műsorsávban, a Port.hu adatbázisa alapján minden hétköznap 17:10 perckor kezdik el vetíteni az 1998 óta futó Barátok közt legújabb részét. A SorozatWiki írta meg először, hogy 21 év után először kerül le a főműsoridőből az RTL Klub legrégebben futó sorozata.

Mostanában 21:10-kor szerepelt a műsorban a Barátok közt, de az őszi műsorrend szerint szeptember 2-től átkerül sokkal korábbra. Ami érdekesség, hogy minden új részt kétszer ad majd le az RTL, egyszer az új, délutáni időpontban, és utána még aznap 22:25-kor megismétlik ugyanazt az epizódot.

Az este 21 órás sávba az RTL új valóságshow-ja, a briteknél óriási sikert arató Love Island kerül.

Kerestük a sorozatot gyártó UFA Magyarország Kft.-t is, ahol Szabó Péter kommunikációs koordinátor elmondta, hogy a kereskedelmi tévékénél alapvetően 11-ig tart a főműsoridő, és este 10-kor még mindig nagyon sokan szoktak tévét nézni. Azt is elmondta, hogy a korábbi években már sugározták a sorozatot késő este, és a mostani felállással sincs semmi gond, hiszen egy napon belül kétszer is leadják az új epizódot. Hozzátette még, hogy

az eddigi nettó 24 perc helyett átlagosan 6-8 perccel hosszabbak lesznek a Barátok közt új részei a jövő héttől.

A sorozatban egyébként új idők jönnek, hiszen hamarosan kiírják a sorozat ikonikus szereplőjét, Berényi Miklóst, illetve nemrég lebontották a teljes stúdiót, hogy több tízmillió forintos értékben új lámpaparkot telepítsenek.

Kerestük az RTL Magyarország marketing- és kommunikációs igazgatóságát is, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy megváltoztak a televíziós műsorfogyasztási szokások, és aki szeretné, az már az RTL Moston digitálisan is visszanézheti az új műsorokat. Azonban a Barátok közt több évtizede kitartó rajongói bázisa nem feltétlenül tud gyorsan alkalmazkodni a digitális műsorfogyasztáshoz, így miattuk napi kétszer is műsorra tűzi az RTL az új részeket. Mint mondták, egyszerűen arról van szó, hogy a Love Island című új reality jobban illik a Drága örökösök után, ezért került ennyire későre a Barátok közt.

Ha egy műsort el akarnak süllyeszteni, azt nem úgy teszik, hogy az eddigi egy helyett napi kétszer is levetítik

– tette hozzá a kommunikációs igazgatóság.