Megölte nagyapját a pornós unoka, hogy megszerezze lakását és nyugdíját

2019.08.21. 11:50

Nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emeltek vádat egy 28 éves budapesti férfival szemben - közölte a Fővárosi Főügyészség. A nagyapa vagyontárgyainak megszerzésében segítségére lévő 82 éves ismerőse lett a másodrendű vádlott. 

Az unoka azért ölte meg a nagyapját, hogy ne tudódjon ki a nagyapa előtt a valódi életvitele (pornófilmezés), a főiskolai tanulmányai abbahagyása és a nagyapa által neki vásárolt lakás eladása, továbbá azért is, hogy nagyapja értékeit (lakását, autóját, garázsát és nyugdíját) megszerezze. Egy szóváltást követően, valamikor 2015. április 8. és 2015. május 20. között ölte meg a nagyapa XI. kerületi lakásában.

Ezután az unoka a holttestet a lakás garázsában rejtegette, majd annak eladása után, 2016 augusztusában átszállította egy kőbányai bérelt garázsba. A rendőrség a testet 2017. júniusában egy kukában találta meg.

A sértett halálát követően az unoka rábírta egy felnőtt filmekben statisztaként többször szereplő, e körből általa ismert, 82 éves ismerősét arra, hogy az elhunyt nagyapának adja ki magát. A vádirat szerint ő nem tudott arról, hogy a nagyapa meghalt. 

A másodrendű vádlott saját fényképévvel ellátott, de az elhunyt nagyapa nevére szóló személyi igazolványt csináltatott, a lakás és a garázs eladása során az ügyvédek előtt, a nagyapaként jelent meg, és írta alá a szerződéseket. Azt is elintézte, hogy a nagyapa bankszámlájára érkező nyugdíjhoz az elsőrendű vádlott elektronikusan is hozzáférhessen.

Ha az unoka a bírósági előkészítő ülésen beismeri a tettét, és lemond a tárgyalás jogáról, húsz év fegyházat kap, bűntársa pedig 2 év 6 hónap börtönt - indítványozta az ügyészség. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport