F1: Leclerc diktálta a tempót a szingapúri időmérő előtt

2019.09.21. 13:06

Max Verstappen, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel uralták a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj pénteki szabadedzéseit, mindkettő másfél órás gyakorláson ők zártak ugyanis a legjobb háromban. Elsőre Verstappen nyert Vettel előtt, másodikra Hamilton volt a leggyorsabb Verstappent előzve – szombaton viszont borult a sorrend, és a pénteken problémákkal küzdő Valtteri Bottas és Charles Leclerc is beérte az élmezőnyt.

Pénteken előbbi a falba csúszott az első edzésen a Mercedesszel, utóbbinál pedig váltóhiba jelentkezett a Ferrariban, szombaton viszont gond nélkül körözhettek a pályán.

A 3-kor kezdődő időmérő előtti utolsó gyakorláson két említhető eset történt. Nagyjából az edzés felénél Sergio Pérez hajszállal szélesebben vett egy kanyart, és a felnijével a falat csípve defektet szenvedett, ami után a törmelékek eltakarításának idejére meg kellett szakítani az edzést. Az utolsó tíz percen belül Lewis Hamilton pördült meg autójával, de utána gyorsan javított, és végül a második helyen zárt.

A harmadik edzést végül Charles Leclerc nyerte, az első négyben a két Ferrari és a két Mercedes zárt, a két Red Bull 1 másodpercnél is több hátránnyal fejezték be a gyakorlást, ami népiképp csalódás tőlük. A top 10-ben még négy Renault-motoros autó zárt, a két McLarent a két gyári Renault követte.

Az edzés meglepetését a williamses George Russell szállította, aki Antonio Giovonazzit és a két Haast is megelőzve a 15. helyen zárt – az utolsó Danyiil Kvjat motorhiba miatt nem teljesített mért kört.