A Hulkot alakító amerikai színész gratulált a magyar ellenzéknek

2019.10.14. 08:30

Mark Ruffalo, a Marvel-filmekben Hulkot alakító amerikai színész ismét a magyar politikai helyzetről posztolt Facebook-oldalán: a Washington Post budapesti eredményekkel foglalkozó cikkét rakta ki, és azt írta hozzá, gratulál, új fejezet kezdődik Magyarországon. 

Ruffalo néhány nappal a választás előtt bővebben írt a magyar politikai helyzetről az önkormányzati választások kapcsán. 

"A világ legnagyobb hősei azok a hétköznapi emberek, akik a demokráciáért küzdenek ott, ahol az veszélyben van. Washingtontól Budapestig megpróbálják megfélemlíteni és egymás ellen hangolni az embereket, igyekeznek félelmet ébreszteni a más nyelvet beszélő, más vallást követő vagy a máshonnan érkező emberek iránt. Mindezt azért teszik, hogy a nép hozzájáruljon korlátlan hatalmukhoz, a sajtószabadság, a bírói függetlenség korlátozásához és a közpénzek ellopásához. Ezt a forgatókönyvet használja Donald Trump és Orbán Viktor is. A demokrácia elkötelezett híveként inspirálónak találom, ahogy a magyar ellenzék bátran összefogott a közös kampányban a demokrácia védelmében. Az egész világ számára példaértékű, amit csináltok, és egyesülve mellettetek áll mindenki". 

-írta