Borzasztó nagy potyagól lett a borzasztó nagy védésből

2019.12.05. 19:19 Módosítva: 2019.12.05. 23:13

A női kézilabda-világbajnokságon Hollandia 36-23-ra legyőzte Szerbiát, és a meccs legemlékezetesebb jelenete is a hollandoké lett, egyik kapusuk túl hamar ünnepelte meg egyik védését, aztán kapott egy potyagólt.

A hollandok 12-5-re vezettek, és egy szerb támadás végén Jelena Trifunovic fejezte be a figurát. Az átlövő kísérletét Tess Wester blokkolta. A kapusról magasra fölpördült a labda, úgy számolhatott, hogy majd csak a kapu mögé esik le, meg is ünnepelte a védést. Aztán pillanatok alatt jött a sokk, észrevette, hogy a labda a kapuba tart. Megpróbálta még kiütni, de elkésett. 12-6 lett az állás.

Hollandia előnye sokáig nem volt veszélyben, tíz góllal is ment az első félidőben, végül 20-12-vel fordultak a csapatok. A második félidőben is óriási fölényben játszottak a hollandok, nem tudtak közelebb jönni a szerbek.

Wester szinte az egész meccset végigvédte, csak egyetlen hetesre cserélték le. Harminc lövést kapott, ebből kilencet tudott védeni, 30 százalékos volt a hatékonysága. Legjobban a szélsők ellen védett, az onnan érkező lövések 60 százalékát hárította.