Romlott húsokat, koszos raktárakat és rozsdás hűtőket találtak egy XIII. kerületi üzletben

2020.07.31. 17:04

Több mint 360 kilogramm, fogyasztásra alkalmatlan, az egészségre veszélyes élelmiszert vont ki a forgalomból a Pest Megyei Kormányhivatal egy XIII. kerületi élelmiszerbolt és étkezde ellenőrzése során, mondta Tarnai Richárd, a kormányhivatalt vezető kormánymegbízott pénteken az MTI-nek.

Az élelmiszerüzlet és a raktárhelyiségek borzalmasan koszosak voltak, és a raktárban jó pár lejárt terméket találtak.

A kormányhivatal munkatársai összesen 201 kilogramm élelmiszert azonnal kivontak a forgalomból, és ezzel sikerült megakadályozni, hogy a vevők ezekből vásároljanak.

Az üzlethez tartozó étkezdében hasonlóan rossz állapotokat tapasztaltak a felügyelők. 

ROZSDÁS, SZENNYEZETT HŰTŐBEN TÁROLTÁK A HÚSOKAT, ÉS LEJÁRT, NYOMON KÖVETHETETLEN TERMÉKEKET TALÁLTAK.

A szabálytalanságok miatt eljárás indult. Az ügy még folyamatban van, de jogerős lezárása után a kormánymegbízott szerint akár több tízmillió forint is lehet a bírság. Tarnai Richárd hangsúlyozta, a folyamatosan végzett ellenőrzésekkel a kormányhivatal célja a szabálytalanságok kiszűrése, az egészségre veszélyes termékek forgalmazásának megakadályozása.

2012 után jelentős szigorítások léptek életbe, például megemelték a bírságok összegét, és a minősített esetek büntető törvénykönyvi kategóriába kerültek. A szigorításoknak köszönhetően mára tíz százalék alá csökkent a szabálytalanságok aránya, mondta a kormánymegbízott.