Fesztivál nem lesz idén nyáron, de cirkusz igen

2020.07.31. 19:50

Több óvintézkedéseket is bevezetett a Fővárosi Nagycirkusz a koronavírus-járvány miatt. Az MTI-ben megjelent közleményükben azt írják,

a fesztiválok elmaradása okán nagyobb felelősség hárul a kulturális intézményekre, ezért a cirkuszi előadások látogatóinak védelmében önkorlátozó intézkedéseket vezettek be.

A nézőterén csak minden második sorban tudnak helyet foglalni a látogatók, és az azonos sorban ülő társaságok között is kihagynak majd helyeket. 

Megduplázta az intézmény a mellékhelyiségek és a közönségforgalmi terek tisztítási rendjének gyakoriságát is, a pénztáraknál lévő sorban állást pedig az online jegyvásárlás erősítésével igyekeznek csökkenteni. A cirkuszba érkezőket arra kérik, hogy használják a bejáratoknál kihelyezett kézfertőtlenítő folyadékokat. 

A közlemény szerint a "megelőző rendelkezésekkel, felelős magatartással szavatolja a Fővárosi Nagycirkusz a nézők biztonságát". 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy augusztus 15-e után se lehet 500 fő feletti zenés-táncos rendezvényt tartani, így jó pár fesztivál, kulturális rendezvény elmarad idén