Karácsony Gergely: Mi lenne, ha egyszerűen nem vennék el a főváros pénzét?

2020.10.28. 19:39

A Facebookon reagált  Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerdai bejelentésére Karácsony Gergely főpolgármester. Az államtitkár arról beszélt, hogy az Orbán-kormány kész átvállalni több mint tízmilliárd forint értékű beruházást a budapesti vezetéstől.

De az ég szerelmére, mi lenne, ha egyszerűen nem vennék el a főváros pénzét? 

– tette fel a kérdést Karácsony Gergely, aki korábban kormányzati támogatást kért különböző budapesti megszorításokhoz, adóemeléshez és hitelfelvételhez, azokat pedig a kabinet áttekintette és egyértelműen leszögezte, hogy sem a megszorításokat, sem a budapesti adóemelést, sem a főváros eladósodását nem nem tartja alkalmasnak a járvány miatti visszaesés kezelésére. 

Az Orbán-kormány kedden döntött arról, hogy kész segítséget nyújtani a fővárosi városvezetésnek – tudatta Fürjes Balázs.

A kormányzati döntés lényege, hogy kizárólag a fővárosi önkormányzattal való megegyezés, a főpolgármester igénye alapján a kormány kész az önkormányzat helyett viselni nagy budapesti városfejlesztések költségét, átvállalni a megvalósítás felelősségét – mondta az államtitkár.

Erre reagált Karácsony Gergely egy Facebook-bejegyzésben azzal, hogy neki az is jó lenne, ha az Orbán-kormány nem venné el a főváros pénzét.