Megyeri Szabolcs kertész blogja

Irány a Magyar Faápoló Bajnokság!

komment

Aki a hétvégére egy igazán eredeti és látványos, növényekkel kapcsolatos, ritkán látható programot keres, és budapesti vagy nem rest a fővárosba elutazni, az mindenképpen olvasson tovább, mert megtalálta, amire vágyik!

67436518_493015544792716_3328056139173593088_n.jpg

Ezen a hétvégén zajlik ugyanis a Margitszigeten az V. Magyar Faápoló Bajnokság, melynek keretében a kilátogatók megleshetik, hogy hogyan zajlik a talajszinten és a magasban a fák ellátása, gyógyítása, metszése, emellett láthatnak hajmeresztő alpintechnikás fára mászást, és képbe kerülhetnek a városi fák ápolását illetően.

Talán kevesen tudják, de a faápolás kifejezés mára nem csupán azt jelenti, hogy valaki gondoz egy fát, a szóösszetétel modern jelentése egy specifikus ágát jelöli a fákkal való foglalkozásnak. A faápolás, mint műszó kifejezetten a városi fák karbantartását jelöli, azt a folyamatot, mely során a kertészeti szakismerettel rendelkező, és az alpintechnikában is járatos szakemberek az urbánus környezetben lévő fákat gondozzák. A faápolás témakörébe tartozik a metszés, a statikai megerősítés (a kidőlés, ágletörés megakadályozása), a koronabiztosítás, a sebkezelés, a sarjak eltávolítása és a tápanyagok utánpótlása. A faápolók munkáját érdemes megismerni, sőt, elismerni, hiszen ezek a szakemberek hatalmas részt vállalnak a városi környezetben lévő fák állagmegóvásából, élettartamuk meghosszabbításából, és a munkájuknak az is fontos része, hogy a fákat az emberek szempontjából is biztonságossá, balesetveszély-mentessé alakítják!

A Margitszigeten a mostani hétvégén megrendezésre kerülő Faápoló Bajnokságon mindezekről bővebb ismereteket szerezhetnek a kilátogatók, közelebbi kapcsolatot építhetnek ki a fontos szerepet betöltő városi fákkal, és persze a gyakorlatban is megismerhetik a tennivalókat, és megcsodálhatják a látványos mászástechnikákat, vagy például a nagy gyakorlatot igénylő dobózsinór és súly dobást.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a mai és a holnapi napon, a rendezvény ingyenesen látogatható!

Az esemény hivatalos facebook oldala IDE KATTINTVA érhető el,

aki pedig nem rendelkezik fb hozzáféréssel, IDE KATTINTVA olvashat rövid leírást az eseményről.

Kedvcsináló fotók a tavalyi bajnokságról! A képek forrása: fokert.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr5314982376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Megyeri Szabolcs kertész blogja

A kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.


A szerző elérhetőségei: megyeriszabolcskerteszete.hu


Kövessen Facebookon

Kertész TV

süti beállítások módosítása