Kocka blog

Kocka blog

MAP Health Watch – Magyar fejlesztésű okosóra ment meg a szívinfarktustól

2018. október 29. - Kocka Blog

A MAP mozaikszó jelentése Measure, Analyze, Predict azaz Mérés, Elemzés, Előrejelzés - ami egybefoglalja a fejlesztések mögött meghúzódó törekvéseket. Egy olyan modern eszközről van szó, amely öt orvosi minőségű érzékelőt tartalmaz. 2017. Október 3-án induló Indiegogo crowdfunding(közösségi finanszírozás) kampányon keresztül válik elérhetővé. MAP Health Watch 

A MAP Health Watch célja, hogy támogassa a MAP Health Watcher márkanév alatt kínált szolgáltatások széles körét, beleértve a rendszeres jelentéseket a felhasználó egészségi állapotáról és életmódjáról, az esetleges orvosi vészhelyzetek figyelmeztetését (amennyiben felmerülnek), valamint a fitness tevékenység és alvás monitorozás. Az óra képes adatokat gyűjteni, például a pulzusszám-változás (PPG-érzékelőn keresztül), az elektrodermális aktivitás, a bőrhőmérséklet és valósidejű mozgásváltozásról. Miután ezeket az adatokat a MAP Health Watcher empirikusan tesztelt algoritmusai feldolgozták, a hordozható eszköz olyan pontosságú adatokat tud szolgáltatni, melyre a piacon lévő semmilyen más készülék nem képes.

 

"A céget 2013-ban indítottuk el, és azóta folyamatosan az algoritmusok finomításán és a termék fejlesztésén dolgozunk. A csuklón való viselés végett, a legújabb generációs érzékelőket használjuk a készülékben, így is szűrve az adatok un. “zajosodását”. Sok hónapos tesztelés eredményeként, elmondhatjuk: elégedettek vagyunk a rendelkezésre álló adatok minőségével"- magyarázza Steingruber Gabriella, (MGRM - Medicatus LLC). "Hisszük, hogy a MAP Health Watch által szolgáltatott adatok egyesítve az egyedi technológiánkkal, hihetetlenül hasznosak lehetnek az orvosi közösség számára, és potenciálisan több ezer életet menthetnek meg."

A Medicatus LLC-hez megérkeztek az első teljesen működő prototípusok a tajvani gyártópartnertől. Az öt legmodernebb szenzor mellett a MAP Health Watch tervezésénél figyeltek a részletekre - egy stílusos, több színben elérhető mindennapi viselésre alkalmas óra lett megalkotva. "Nagyon fontos, hogy az ügyfeleink boldogan viseljék az órát egész nap az éjszakát is beleértve, így a design és a kényelem nagyon fontos szempont volt a tervezés során. Úgy gondoljuk, hogy ez a törekvésünk sikeresen megvalósult.

Az első gyártási tétel finanszírozásához és a projekt profiljának szélesítéséhez a MAP Health Watch először 2017 őszén Indiegogo crowdfunding kampányon keresztül érhető el. A MAP Health Watch kiskereskedelmi ára 450 dollár, de az órák a kampány kezdetén elérhetők lesznek egy speciális “early bird” 295 dolláros áron is.

 

A Medicatus LLC-ről:

Befektetők által, 2013-ban létrehozott konzorcium alapította a Medicatus LLC-t, ami a betegek létfontosságú élettani jeleit hosszú távú mérésen alapuló diagnosztikai technológiák fejlesztését tűzte zászlajára. A MAP Health Watcher mögött álló csapat elkötelezettje a legkorszerűbb orvosi eredmények és a legfrissebb gépi tanulás és mesterséges intelligencia ötvözésének, ami által előrejelezhetővé válnak egyes jövőbeli egészségügyi események és állapotok. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.  http://maphealthwatch.com/hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://kocka.blog.hu/api/trackback/id/tr5714330045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása