"Hans Zimmer közelgő budapesti koncertjén ismét Hollywood legszebb filmzenéi kapják a főszerepet.(x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Legendás dallamok a filmvászonról

Hans Zimmer közelgő budapesti koncertjén ismét Hollywood legszebb filmzenéi kapják a főszerepet.(x)

Hans Zimmer, Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 filmhez írt zenét – amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt –, első amerikai és ausztrál turnéját követően 2017 nyarán visszatér Európába, 2017. június 1-jén pedig ismét Budapesten ad koncertet.

 

Az újabb előadáshoz megint csak az idén kiemelkedő teljesítményt nyújtó Magyar Virtuózok Zenekart, valamint a Cinema Studio Choir énekeseit kérte fel közös munkára, akik örömmel lépnek újra színpadra a világ egyik legnépszerűbb filmzeneszerzőjével és zenészeivel. „Felejthetetlen élmény volt együtt dolgozni Hans Zimmerrel, a világ egyik legelismertebb filmzeneszerzőjével. A próbák és a koncert is nagyon jó hangulatban teltek, és reménykedtünk a folytatásban. Minden zenészünk boldog, hogy ez 2017-ben megvalósul, és részesei lehetünk ennek az új turnésorozatnak.”

 


 
A német származású Hans Zimmer pályafutását szintetizátorprogramozóként és hangmérnökként kezdte. Autodidakta módon tanult zongorázni, majd a nyolcvanas években kezdett zeneszerzéssel foglalkozni. A világhírt az Esőember című film hozta meg számára, amelynek zenéjéért 1988-ban Oscar-díjra jelölték. Korai karrierjének fontos állomásaként említhető emellett az 1994-es Oroszlánkirály című Disney-rajzfilm is, amellyel beírta nevét a zenetörténelembe, és megszerezte az Oscar-díjat is. A 2000-es években olyan sikerprodukciókhoz komponált zenét, mint a Gladiátor, a Hannibál, Az utolsó szamuráj, a Da Vinci-kód, vagy a Karib-tenger kalózai, később pedig gyümölcsöző együttműködést folytatott Christopher Nolan rendezővel. Közös munkájuk olyan meggyőző zeneművek megszületését eredményezte, melyek felejthetetlen aláfestésül szolgáltak a Sötét lovag trilógia, az Eredet, valamint a Csillagok között című filmekhez. A zeneszerző mostanra számtalan rangos díj tulajdonosa, munkáját egy Oscar-, két Golden Globe-, három Grammy- és egy Tony-díjjal jutalmazták.


Hans Zimmer-„Live on tour” Európában


Hans Zimmer – akinek legújabb zenéje a BBC-n hallható a Bolygónk, a Föld sorozat második évadában, valamint a Netflix zseniális sorozatában, The Crownban – saját, 15 fős stúdiócsapatával és szimfonikus zenekarral, valamint kórussal lép színpadra, így több mint 60 zenész játszik majd a koncerteken. „Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy a nyugati-parti és az ausztrál előadásokat követően visszatérünk Európába, ahol 2016 tavaszán rengeteg csodálatos élményben volt részünk. Izgatottan várom, hogy zseniális zenészeimmel együtt ismét felejthetetlen élményt nyújthassak a közönségnek” – árulta el a zeneszerző.


Első turnéja eddig is sokrétű élménnyel ajándékozta meg a koncertlátogatókat, és gyorsan bekerült a feltétlenül megnézendő előadások közé az egész világon, már csak a szerző több évtizedes lenyűgöző pályafutásának darabjai miatt is.

Hans Zimmer első turnéja két teltházas londoni koncerttel kezdődött 2014-ben, amelyet 2016-ban egy 33 városból álló európai sorozat követett olyan helyszínekkel, mint Párizs, Berlin, München, Prága, Genova, Dublin, Bécs, illetve Budapest. Az előadás mindenhol fantasztikus kritikákat kapott, és az óriási sikerre való tekintettel a fellépéssorozat 2017-ben folytatódik.

 



A 2017-es turné az USA nyugati partján indul, majd Ausztrália és Új-Zéland után tér vissza Európába, hogy végül egy teljes amerikai koncertkörúttal fejeződjön be. Maga az előadás két részből áll: az elsőben olyan klasszikus filmzenékből hallhatók részletek, mint a Gladiátor, az Oroszlánkirály, vagy A Karib-tenger kalózai, míg a második részben többek között a Sötét lovag trilógia és az Eredet filmzenéit gondolják újra a rock- és popzene világából érkező vendégekkel. Hans Zimmer a Billboardnak adott interjújában elmondta, a legnagyobb kihívás zeneileg annak kitalálása volt, hogyan kelthetik életre az egyes darabokat a koncerteken. „Például négy Karib-tenger kalózai filmhez írtam zenét, amit a koncertekre összegyúrtunk, így egy 14 perces darab lett. Ez egy miniszimfónia. Eredetileg is csellóra volt írva, de egy picit rockosabbra kellett vennünk, hiszen Tina Guo játssza elektromos csellón. Vagy az Oroszlánkirály nyitódalának énekhangját mindenki ismeri, de az énekest, Lebo M-et ezelőtt nagyon kevesen látták. Éppen ezért, amikor kijön a színpadra, és hirtelen belekezd a dalba, ezzel mindig megérinti a közönséget.”


Harvey Goldsmith, a koncert egyik szervezője így nyilatkozott a zeneszerzővel kapcsolatban: „Hans első európai turnéjának rendkívüli sikerét követően alig várom, hogy belekezdjünk az amerikai körútba, és utána visszatérhessünk újra Európába. Hans korunk egyik zsenije, több millió mozilátogatót nyűgözött már le fantasztikus filmzenéivel. És most végre élőben is megteheti mindezt.”


A budapesti koncertre jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Az előadásra kizárólag ülőjegyek vásárolhatók.

La femme La femme cikke 2017. április
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.