"Megnyílik a Volt Fesztivál, amit szorosan követ a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál, de a kisebb zenei találkozók közül is bőven válogathatunk."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Indul a fesztiválszezon!

Megnyílik a Volt Fesztivál, amit szorosan követ a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál, de a kisebb zenei találkozók közül is bőven válogathatunk.

Idén is egymást váltják hazánkban a legnagyobb külföldi sztárok. A Sziget Fesztiválnak például olyan neves fellépői listát sikerült összehoznia, aminek túlszárnyalása komoly kihívás lesz a következő években. De ne is foglalkozzunk most a jövővel, ami a fontos, hogy idén nyáron bőven lesz zenei választék a könnyűzene szerelmesei számára.

 

Fotó: Sziget Fesztivál facebook oldala

 

Az igazi fesztiválszezon nyitó eseménye hagyományosan a Volt Fesztivál, ahova idén nem kevesebb, mint 150 ezer vendéget várnak június 26. és 30. között. Alig hisszük el, hogy még Kanadából és Moszkvából is rendeltek jegyet, a szálláshelyek pedig olyannyira elfogytak, hogy lassan már a környező osztrák településeken is nehéz lesz üres szobát találni. A zenekarok idei válogatása olyan jól sikerült, hogy nem csak a halandók kíváncsiak a kínálatra, a sztárok közül többen ugyanis Sopronban töltik az éjszakát, a Hurts legénysége pedig a fellépés után még egy napot a városban marad, hogy megnézhessék másnap az Arctic Monkeys koncertjét. Már azt is tudjuk, a csütörtöki nap biztosan teltházas lesz, amikor az Iron Maiden játszik a nagyszínpadon, de "erős" napnak ígérkezik a kedd is, amikor a Depeche Mode lép színpadra – mondta Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik alapító-főszervezője az MTI-nek a fesztivált megelőző napon. Az idei VOLT fő fellépője az Iron Maiden és a Depeche Mode mellett az Avenged Sevenfold, a Limp Bizkit, a Hurts és Steve Aoki lesz, de a külföldi előadók mellett több mint 120 magyar zenekar is koncertet ad az öt nap során.

 

Három napot még pihenhetünk is, ha rögtön a Balaton Soundon folytatnánk a szórakozást, ahol július 4. és 8. között várják az elektronikus zene rajongóit. Azt pedig már nem is kell hangsúlyozni, hogy miközben a Soundot választók esténként a színpadok előtt bulizhatnak, nappal a Balaton partján, zamárdi strandján pihenhetik ki az esti koncertek fáradalmait. Összesen 20 programhelyszínnel várják a vendégeket szerte Európából, ahol mintegy 200 nemzetközi sztár kapott helyet, köztük a TOP100 lista éllovasa, Martin Garrix, az őt követő Dimitri Vegas & Like Mike, a 6. pozíciót elfoglaló The Chainsmokers vagy az utánuk sorakozó David Guetta, hogy csak az első 10-ből említsünk neveket. A legnagyobb hipp-hopp és pop előadók sorából DJ Snake először érkezik Magyarországra, és eljön az egyik legsikeresebb brit R&B-pop énekesnő, Rita Ora, aki reméljük új lemezének dalait is elhozza a legnagyobb slágerei mellett.

 

A zenei fesztiválok sorából nem hagyhatjuk ki a Sziget Fesztivált sem, ahol évről-évre a legnagyobb sztárfellépők kapnak helyet, bár igaz, az ideiről azt rebesgetik, az elmúlt tíz év legmagasabb színvonalát hozza. Az idei húzónevek között szerepel az első magyarországi koncertjére készülő amerikai dalszerző-énekesnő Lana Del Rey, a szintén amerikai rapper Kendrick Lamar, de fellép mások mellett a Gorillaz, a Mumford and Sons, a Dua Lipa, Kygo és az Arctic Monkeys is.

 

 Forrás: Ördögkatlan Fesztivál facebook oldala

 

Akik a kisebb fesztiválokat keresik, ők sem szomorkodhatnak, a sok éves múlttal bíró zenei találkozók megszámlálhatatlan sorával találkozhatunk ezen a nyáron is, például a FEZEN-nel, a július 25. és 28. között megtartott fehérvári fesztiválon fellép például Ákos, és az újdonságok között szerepel a Fonó Színpad, ahol a népzenei hangokkal találkozhatunk. Július 31-től augusztus 4-ig az Ördögkatlanra lesz érdemes ellátogatni, a csodaszép Villányi-hegység közepén csendes nyugalmas falvakban öt napon át idén is forr majd a Katlan. A fesztiválon minden évben kiemelkedő írók, költők, színészek és zenészek szerepelnek, a Magvető Kiadó például több kortárs írót és költőt is meghívott a fesztiválra, sztárvendégük pedig Nádasdy Ádám lesz. Fellép többek között Presser Gábor, aki a 30 éves Csík zenekarral áll majd egy színpadon, Udvaros Dorottya és Jordán Adél pedig a Budapest Bárral lépnek fel.

La femme La femme cikke 2018. június
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.