7 tipp, hogy újra vonzónak lásd a társad
2019. április 01. írta: Lane

7 tipp, hogy újra vonzónak lásd a társad

A tartós párkapcsolatok során általában minden fél megtapasztalja, hogy az intimitás nem állandó intenzitással van jelen. Van, amikor teljesen elmarad a hétköznapokból a figyelem, a minőségi időtöltés, a meghitt érintés, a testi együttlét, míg más időszakban részben, vagy teljes egészben meg tudják élni a felek egymással. Ezt a kapcsolat megtartása érdekében érdemes elfogadni, hogy ne tévessze össze senki az átmeneti eltávolodást azzal, hogy nem szeretik egymást, vagy, hogy az egyetlen megoldás a válás, és egy új kapcsolat létesítése azért, hogy újra kapcsolódni tudjanak valakihez.

pexels-photo-930676.jpeg

A kérdés, hogy mit lehet tenni azért, hogy a lehető leggördülékenyebben menjen a társhoz való visszatalálás:

1, Eldönteni, hogy teszünk a változásért, a visszatalálásért. A látásmód, a cél szem előtt tartása sokat tud segíteni.

2, Ha van külső kapcsolat, akkor azt érdemes lezárni, hogy ne vigye ki a probléma megoldását senki, hanem a felmerülő űrt egymással próbálják meg megoldani.

3, Érdemes nyitottnak lenni a másik esetleges közeledésének elfogadásához. Észre kell venni, és megragadni a kínálkozó lehetőségeket, és teret alkotni a közelség megéléséhez szavakkal vagy tettekkel.

4, Az eddigiektől eltérően (hiszen azok alapján jutottak el ehhez az állapothoz), új, közeledést, szeretet kifejezést jelentő szokások bevezetése szükséges. Pl.: reggelente köszönteni egymást, kettesben tölteni napot, a hétvégét, társasjátékozni gyakran, érdeklődni egymás napjáról, mesélni a napi történésekről, megérinteni a másikat…stb.

5, Visszaidézni, hogy melyek voltak a társ olyan vonzó tulajdonságai, amelyek miatt anno az együttélés mellett voksoltak, és most hol látják meg ezeket benne. Akkor is, ha most párkapcsolati vonatkozásban annyira nem is érzi ezeket. Gondoskodó volt? Előzékeny? Határozott? Érdeklődő? Laza? Keresse meg, hogy mikor látja meg újra ezeket a tulajdonságokat benne akár a gyermeknevelés vagy a munkahelyi viselkedése során.

6, Figyelj rá, hogy jó hangulatot teremts, amikor együtt vagytok. Nem érdemes passzívan várni, hogy a társ majd szórakoztasson , hanem meg kell teremteni a békés, vagy akár vidám hangulatot. Eleinte lehet, hogy nem lesz nagyon nagy a változás, de kitartással várhatóan alakul a dolog.

7, A kutatások szerint az ember egyszerre csak egy érzést érez. Leegyszerűsítve: vagy hálás, vagy elégedetlen. A holnap senkinek sincs megígérve, minden embert csak átmenetileg, „csak egy darabig” kapunk magunk mellé. Érdemes eme gondolatmenet alapján megvizsgálni a saját viselkedésünket is, mielőtt kijelentjük, hogy a társunkkal baj van, és a kapcsolatunk menthetetlen.

 

A barátok tanácsa azért nem mindig a legjobb segítség, mert nem biztos, hogy tiszta tükröt tartanak az ember elé, olyat, ami a változást képes elindítani, hanem a szeretettől vezérelve inkább eltakarják a fájó képet. Ha valaki nem akar elválni, és újrakezdeni a párkapcsolat kiépítését és fenntartását egy új személlyel, hanem a meglévő kapcsolatban kíván eltölteni még jó néhány évet, akkor érdemes most tennie valamit a változásért, hiszen a hátralévő életében most a legfiatalabb. Egy új nézőpontból, új szemlélettel, új célokkal, önmagát és a társát újra megismerve tudatosabban nekivágni a házasság újabb, örömtelibb fejezetének.

 Ha szeretnéd, hogy Neked is segítsek túl jutni ezen a krízisen (akár megcsalt, akár hűtlen fél vagy, vagy csak rendezni szeretnéd az érzéseidet, életedet), itt írd be magad a naptáramba. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

 

Örömteli napot kívánok!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr2314730855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása