A Yuneec életképes alternatívát kínál a Mantis Q drónnal

Bár egyértelmű, hogy a drónok piacát a DJI uralja, azért érdemes néha más gyártóknál is körbenézni. Itt van például a Yuneec legújabb terméke a Mantis Q, amely 4K felbontású videofelvétellel, hangvezérléssel és 33 perces repülési idővel csábít. A Mantis Q beépített kamerája elektronikus stabilizátorral van ellátva, ami nyilván nem olyan hatékonyságú, mint egy több tengelyes gimbal és/vagy képvágást eredményez a felvételen. A drónt kül- és beltéri felvételekhez egyaránt lehet használni.

A Yuneec Mantis Q két lefelé néző szenzorral lett ellátva, de infravörös érzékelővel is felszerelték, hogy könnyebb legyen a navigálás épületeken belül. A gyártótól egy kézi vezérlőt kapunk a drónhoz, amin okostelefonnak kialakított foglalat is rendelkezésünkre áll. A csupán fél kilogrammos repülő kamera 16,7 x 9,7 x 5,6 centiméteres terjedelmű összecsukott állapotban, így a legkisebb helyen is elfér szállításkor. A beépített kamera 4800 x 2700, illetve 4160 x 3210 pixeles képeket készít, a videóink maximum 3840 x 2160 @ 30 fps felbontásúak lehetnek. Ha használni kívánjuk az elektronikus stabilizációt, akkor Full HD a legnagyobb elérhető képméret. Állóképeinket nem csak JPEG, hanem DNG formátumban is elmenthetjük microSD memóriakártyáinkra.

A pilóta a drónt és a beépített kamerát nem csak a kézi vezérlővel, hanem hangutasításokkal is vezérelheti. Példák erre: „Take picture” (készíts fényképet), vagy „Take video” (készíts videót). Kézi jelekkel (gesztikulálással) pedig szelfizhetünk, de a drón arcérzékelése automatikusan fényképet készít, ha mosolyt lát alanyunkon. A felvételi módok közt itt is megtalálható a pilóta körüli körözés, vagy a Point of Interest (témakövetés). A Mantis Q akár 33 percig is a levegőben maradhat egy akkutöltéssel; repülési csúcssebessége 71 km/ó. A drón előrendelhető a gyártó honlapján, ára 500 dollár.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...