Free Music!

Jönnek a zenei videók az Apple Music-ra

2018. április 11. - Pléh Dániel

Önmagában a streaming szolgáltatásokról is elmondható, hogy növekedési kényszerben vannak, ez a növekedési kényszer pedig egyre több és egyre újabb piacokra is elviszi,elsodorja őket. Ez  még az olyan, amúgy bevétel és pénzügyi eredményesség kényszerben abszolút nem szenvedő szolgáltatásokat, mint az Apple Music is arra kényszeríti(?), hogy újabb és újabb területeken jelenjen meg. Az Apple Music pedig  egyre kevés szeretne csupán zenei streaming szolgáltatás maradni, idestova két éve írtunk, tavaly  pedig már egészen konkrét jelei is voltak.

apple-music-android-nexus.jpg

Idén pedig az iOS 11.3-as verziójának megjelenésével az Apple újabb lépést tett afelé, hogy az Apple Music sokkal több legyen, mint egy egyszerű zenei streaming szolgáltatás. Illetve ha őszinték akarunk lenni, nem is  maga az Apple Music, hanem az iOS Music App az, amely bővült egy új füllel, a zenei videókat tartalmazó füllel.

Persze nem az Apple-ről lenne szó, amennyiben nem korlátozná az elérhető videókat, vagy nem gondolná azt, hogy ő jobban tudja mi is kell az embereknek, mint ők maguk.. így tehát a videók fülön nem egy nagy, a Youtube-hoz  vagy akár csak a Vevo kínálatához hasonló videó repertoár, hanem, az Apple által gondosan kiválogatott, alapvetően  legfrissebb videókra alapuló  válogatás lesz látható és elérthető.

apple-music-videos.jpg

Az Apple állítása szerint maga a videókatalógus amúgy „hatalmas”  és az Apple Music előfizetők- ugyanis csak ők érhetik majd el a videókat- személyre szabott videó ajánlókat láthatnak majd,  magukat a videókat pedig   kedvük szerint rendezhetik lejátszási listákba vagy kedvelhetik őket, annak érdekében, hogy az ajánló algoritmus ajánlásai finomulhassanak.

 

Jönnek a saját tartalmak az Apple Music-ra

Az idei év várható zeneipari eseményeit taglaló posztunkban az egyik robbanásszerűen fejlődő területként a saját gyártású tartalmakat jelöltük meg. A „Content is King" állítás ugyanis 2017-ben is igaz, sőt minden eddiginél igazabb. A Netflix példája egyre inkább ragadós és jellemző lesz a...

A lépéssel tehát tovább bővül az Apple Music, még több féle tartalmat ajánl majd, azonban mindezt szigorúan csak az előfizetők számára. Ez pedig azt jelenti, hogy az Apple Music ajánlata a havidíjért cserébe valóban nőni fog, azonban ezzel  még mindig nagyon messze lesz attól, hogy mondjuk a Youtube alternatívájaként emlegesse magát.  Így pedig valljuk meg, nem sok értelme van az egésznek…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr4813789914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása