Free Music!

Itt a nagy streaming piaci fordulat: Piacvezető a Youtube Music!

2019. november 29. - Pléh Dániel

Alig több, mint egy hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Youtube és tulajdonosa az Alphabet egyfajta utolsó szalmaszálként meglépte azt. amit sokan javasoltak neki és amely révén valóban ki tudja aknázni azt a tényt, hogy a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszerét a cég fejlesztett ki.

Az ősz eleje óta ugyanis minden Android 9-es vagy afeletti operációs rendszert tartalmazó mobiltelefonon  valóban a Youtube Music  az Android operációs rendszer alapértelmezett zenelejátszója!

youtube-music-1000x500.jpg

Azt, hogy a Sensortower piackutató cég lentebb ismertetendő adatait ez okozta-e, korai lenne kijelenteni, sőt inkább arra hajlunk, hogy nem ez olt a fő oka. De ettől még tény, hogy minden jel szerint 2019 harmadik negyedévében  végre elindult meredeken felfelé a Youtube Music népszerűsége!

sensor_tower_global_19q3.jpg

Globálisan a legtöbbet letöltött alkalmazások listája csupa-csupa ismerős nevet tartalmaz: Whatsapp, Tik-Tok, Messenger, facebook, Instagram, Faceapp, Youtube, Snapchat-   de sokat elárul arról, hogy a streaming zene mennyire népszerű, hogy az alapvetően közösségi és gaming alkalmazások által dominált lista 13-dik és 15-helyét egy-egy zenei alkalmazás foglalja el.

Az se nagyon okozhat meglepetés, hogy a legnépszerűbb zenei alkalmazás a Spotify, mind Androidon, mind iOS-en, közel 60 millió letöltéssel a harmadik negyedévben! A második helyezett kiléte ellenben már komoly meglepetés, ugyanis a Youtube Music bizonyult a második legtöbbet letöltött zenei  alkalmazásnak.  Érdekes módon mindkét alkalmazás felettébb aszimmetrikus képet mutat a letöltéseket illetően: sokkal-sokkal több letöltést regisztráltak Androidon, mint iOS alatt.

Ennek egyik fundamentális oka a két platform népszerűségében keresendő, ami a listavezetők letöltésszámában is megmutatkozik ( Android-150 M, iOS- 35 m) . A másik ok persze maga az Apple és az a tény, hogy az iOS termékek esetében az Apple Music előre van telepítve, így iOS-en valóban –ígyr nem jelenik meg  a Sensortower kimutatásában- jó eséllyel az Apple Music a vezető zenei szolgáltatás.

sensor_tower_usa_android_19q3.jpg

A világ legjelentősebb zenei piacán, az Egyesült Államokban még jelentősebb a Youtube Music előretörése! A tengerentúlon , Android platformon ugyanis  a Spotify-t éppen hogy megelőzve, de a Google  streaming zenei szolgáltatása volt a legtöbbet letöltött zenei alkalmazás.  

Persze az, hogy globálisan  közel 40 millió ember letöltötte a Youtube Music alkalmazását, még nem jelent automatikusan sikert. Azt viszont határozottan jelenti, hogy talán sikerült  a Youtube vs Youtube Music problémán picit felülemelkednie a cégnek. Azt, hogy előfizetőkben hogy jelentkezik majd és ez és az hogy Android telefonokra előre lesz telepítve az alkalmazás majd jövő év elején   lehet először látni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr3515307842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása