Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap szerint Bécsben - ahol a magyar gyakorlathoz hasonlóan kiírják az ottlakók nevét - 220 ezer névtábla tűnhet el hamarosan. Erről az osztrák főváros lakhatást felügyelő hatósága döntött, ugyanis attól tartanak, hogy több millió eurós bírságot is kiszabhatnak rájuk a GDPR-szabályok alapján.

A kapucsengők ügyében egyetlen lakó tett panaszt, és eddig nem született bírósági ítélet az ügyben, mégis, a jelek szerint a városvezetés úgy dönthetett, hogy biztosabb előremenekülni.

Számos európai országban eddig is voltak olyan rendelkezések, melyek tiltották a főbérlőknek vagy közös képviselőknek, hogy kiírják az ottlakók nevét, de ezekkel nem nagyon törődött senki.

Vannak országok, ahol eddig sem nevek, hanem számsorok voltak kinn a kaputelefonokon: Spanyolországból, Franciaországból vagy Lengyelországból is ismerni ilyesmire példát.

Az ugyanakkor megnyugtató, hogy EU tisztviselők már jelezték is, nem tudnak arról, hogy bárkit be akarnának perelni kaputelefonokon szereplő nevek miatt, és nem is várható ilyen eljárás. Ennek ellenére van, aki nem kockáztat.

A kép forrása: Pixabay.